Berglund-succén fortsätter

ScanpixKrisse och Marre gör succé uppe i norr.

Kristofer Berglund fortsätter sin succé i Luleå hockey – i kväll svarade han för två assist när Luleå förlorade med 2-3 efter sudden mot Djurgården i Hovet.
– Äh, det var två turmål, hade Berglund sagt om jag ringt upp honom vilket jag dock inte har gjort.

Det är väl knappast någon överraskning, men Berglund har verkligen visat i år att han håller i elitserien. + 9 är hans plus/minusstatistik så här långt, fjärde bäst i Luleå och samma som Mats Lavander. Dessutom får han grymt mycket förtroende i power play, båda kvällens assist kom i den spelformen.

I dag presenterades Modos Victor Hedman som rookiekandidat nummer 2. Jag kan sätta mitt liv på att Berglund också kommer vara en kandidat. Dock kommer han inte att vinna, det kommer Jacob Markström att göra.

Frågan är hur länge Luleå får behålla Berglund innan St Louis börjar rycka i honom. Bara att titta på backuppsättningen Bengt-Åke Gustafsson tog ut i veckan, att Berglund platsar där är ett tydligt tecken på hur bra han faktiskt är. Och när Berglund väl drar över Atlanten kommer han inte att göra det för något AHL-harvande.

En kommentar

  1. Anders

    marre skulle bli en jävligt bra elitspelare visste vi i umeå. Helvete så bra den killen var när han spelade i Löven. Han gav alltid 100% och han gjorde aldrig en dålig match tror jag. Fy faen vilken kille.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.