Välförtjänt seger

Jag förstår inte hur skottsstatistiken kan ha blivit 20-32, det måste ha räknats fel ordentligt i ’secken’. Jag tycker nämligen att Löven var det bättre laget i kväll, hade mer tryck, sköt minst lika mycket som Mora och vann helt välförtjänt. Även om man var rejält tillbakapressade när Johan Forsberg fick på sitt livs träff och avgjorde matchen.

Magnus Isaksson gjorde sin bästa insats hittills i Löventröjan, imponerande att se hur han slet och rev matchen igenom. Snyggt mål också, men det var mer tack vare en genialisk framspelning á la Fredrik Öberg.

Varken Kingen eller Foppas mål gick heller av för hackor.
– Den träffen får man väldigt sällan. Lite för sällan, log ’Pite-Foppa’ när jag märkligt nog intervjuade honom samtidigt som han blev masserad inne i läkarrummet.

Frågan är om det inte var Magnus Erikssons bästa insats så här långt också. Förstamålet får han ta på sig, den måste han styra någon annanstans än mitt framför mål, men annars gjorde han en hel del fina parader. Och som vanligt for han iväg och tackade ståplats H på sitt egna sätt.

Det är sällan Löven lyckas skapa så här många långa anfall under en match, flera gånger hade man riktigt bra tryck mot Moramålet. Däremot var det ordentligt svajigt bakåt när Mora kom på en rad farliga kontringar.

Man ser en stor skillnad mellan hur Fagervall och Andersson väljer att matcha femmorna. Medan ’Fagge’ alltför ofta fastnade vid grundfemmorna matchen igenom bänkade Micke A i kväll såväl det fjärde kedjeparet som backparet Edlund-Lundström. Helt riktigt coachat.

Det går otroligt sakta när Zetterström och Ledin är inne. Men ingen av dem är väl känd för sin skridskoåkning och kanske ska de säras på. Men det är ju svårt att göra förändringar när alla andra kedjor är så bra som i dag.

Även om publiksiffran, 3283 personer, är bättre än tidigare är det fortfarande för dåligt när ett lag som Mora kommer på besök. Men Martin Johansson sa det bra efter matchen.
– Det är ju roligt att det är lite folk här när vi spelar bra också.

Och på tal om att säga det bra. Harald Lückner var imponerade av det Löven presterade i kväll.
– Jag har sett Björklöven på tv många gånger, men jag tror aldrig jag har sett dem med den här farten.

3 kommentarer

  1. Sture Stark

    Ska ni kalla detta kritisk granskande? Ni skriver bara vad ansvariga i Björklöven säger. För vem är det bra. Om ni kan dra egna slutsatser är det bra , det låter som någon har lagt orden i mun på er. Nu får ni skärpa er.
    Titta hur laget spelades ingen vinnande stil, trots allt vinst. Ett tips fundera över vad som var bra & mindre bra. Egen analys tack./Sture Stark

  2. Kalle kula

    Foppas mål var grymt! Vilken träff! Men glöm inte Wennerbergs mål. Hela bytet jobbar han stenhårt sen vinner han pucken i anfallszon genom att mycket spelskickligt placera sig helt rätt i banan och ta skäret fram i precis rätt ögonblick för att bryta uppspelet. Avslutningen är klinisk och precis. Ett klassmål.

  3. Bergberg

    Men, men ? det är ju en blogg. Det finns väl inget krav på en blogg att innehålla kritiskt granskande. Det räcker väl med personliga åsikter och reflektioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.