En smärtsam träff i akilleshälen

Det blir ingen Jonnie Karlsson i kvällens match – en riktigt smärtsam träff i Lövens stora akilleshäl, backsidan. Det är så tydligt vad tunt man har det när nu Maxim Matushkin, -17 i J20s plus/minus-statistik, ska kliva in och spela i lagets andra backpar. Där ska han spela med Andreas Stenling, som visat allt annat än förtroendeingivande spel denna säsong. I det tredje återfinns sedan tidigare Karl-Johan Lundström och Anton Edlund. Aj, aj, aj.

I går tyckte jag Löven skulle ha bra chanser i denna match. Nu känns det som att man får vara nöjda om man får med sig en pinne hem. Så viktig är Jonnie Karlsson i den form han har varit genomgående denna säsong – såväl defensivt som offensivt.

Förstår ingenting av fjärdefemman som nu är uppe på swehockey. Där finns fem offensiva spelare: Marcus Lundberg, Linus Boström, Niklas Zetterström, Jens Ledin och Christopher Thörn. Ska man överge de tidigare ’blocken’ där man bara körde på tre centrar, eller är Ledin reserv? Och i så fall, varför har man med tre extraforwards?

Svaren får komma när matchen går igång på TV4 Sport. Matchstart 19.15.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.