Thörn gör en Svedberg?

Efter en sån här match måste man ju såklart vara imponerad av Christopher Thörn. En snygg framspelning till Zetterström och ett ännu snyggare mål på det. Det var många som hade önskat att han hade gjort så där vid ett antal frilägen förra året. För just frilägen var han riktigt bra på att ordna, men det var sämre med målskyttet – bara två mål på hela säsongen.

Nu funderar jag på om han rentav är på väg att göra en Svedberg – en kass förstasäsong för att sedan vara fullkomligt grym nästa. Visst är det för tidigt att säga efter en match men intentionerna fanns där. Det var inte bara vid de två poängen man såg att han var på hugget.
– Jag var sugen redan mot Mora. Men jag var minst lika sugen på att spela nu, och det var riktigt kul. Det här är ju första matchen på åtta månader eller vad det är, sa en märkbart glad Thörn när jag snackade med honom.

Just en fysisk spelare som kan gå rakt på mål är kanske det som har behövts i Björklöven så här långt. Det är då inte något man haft för mycket av.

Johan Forsberg får alltid sjukt mycket beröm av Leif Boork, men i dag förtjänade han det verkligen – han var grym. Kanske var tur att Boork tackade nej till Malmö…

Jag måste säga att jag är imponerad av Matushkin som kom in och gjorde en klart stabilt insats. Jag fick äta upp mina ord från tidigare inlägg…

…men samtidigt är inte Stenling-Edlund ett särskilt högklassigt power play-backpar. Inte i dag heller.

Kul för Zetterström som fick göra både assist och mål inför farsan på gamla hemmaplanen.
– Det här var Zetterströms bästa match hittills i Löventröjan, sa Micke Andersson när jag snackade med honom.

Rosenborgsproffset Mikael Lustig följde matchen på plats – och det var med Lövensympatier. På frågan om han följde den från Lövenklacken svarade han:
– Absolut!

Sett över hela matchen tycker jag Sundsvall var bättre tills Löven gjorde två mål och gick upp i ledning. Då märktes det att Sundsvall är ett lag i dålig form då allt självförtroende försvann och man hade riktigt svårt att skapa några farliga chanser.

Då har Löven plötsligt tre raka segrar. Jag antar att Micke Andersson är ett helgon på tcim igen.

3 kommentarer

  1. Henrik

    Håller helt med om att Thörns spelartyp behövs (kan avlasta Wennerberg som den som är obekväm för motståndar-backarna). Gör han dessutom mål, desto bättre. Tursam seger igår enligt min mening då inledningen av andra perioden var katastrofal mot ett ganska klent Sundsvall utan självförtroende. Backbesättningen behöver dock förstärkning. Kingen klen igår och Stenling känns långt ifrån formen för två säsonger sedan. Svedberg bär laget på sina axlar och måste också säga att Edlund och Lundström gör vad som kan förväntas av en femte och sjätte back. In med en stark defensiv back och ett bättre fokus på Stenling och Johansson så kan det bära till playoff trots mindre bra säsong. Eriksson i kassen känns osäker men lyckas ändå på något sätt mota puckar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.