Pinsamt att tappa den ledningen

Det finns två tunga argument till att Löven inte ska kunna tappa en 3-0-ledning hemma mot Mariestad.
1. Mariestad är seriens överlägset sämsta lag.
2. Det var säsongens bästa publiksiffra i Umeå Arena.
Men de besökare som valt att spendera annandagen i arenan lär nog inte ha varit nöjda med vad de fick se i den tredje perioden. För en period föll Löven tillbaka till samma krampaktiga, nervösa spel som man inledde säsongen med och det var pinsamt att skåda.

Magnus Eriksson hade inte någon av sina bättre kvällar. Både 1-0 och 3-0 får han ta på sig. Det första målet var en isare mellan benen och det tredje en retur som han märkligt nog styrde rakt i famnen på en Mariestadspelare. Tryggheten lyser med sin frånvaro med Eriksson i mål. Dags att ge Wälitalo en ny chans?

Just publiksiffran, 4177, är väldigt anmärkningsvärd med tanke på att den är årets bästa och kom mot seriejumbon.
– Jag blev förvånad, jag trodde inte att det skulle vara så mycket, sa Johan Forsberg när jag snackade med honom efter matchen. Och stort att de går på hockey i dag, det hade nog inte jag gjort. Jag hade nog hellre suttit hemma med familjen.
Men kanske är det så att folket är less på släkt och vänner efter julens firande…

Har tidigare skrivit lite om Foppas pumpande målgester. Sedan han satt straffen i går visade han upp det mest frenetiska pumpet hittills.
– En av mina bättre faktiskt, log Foppa. Jag har varit hemma och snackat med ’Marre’ (Mats Lavander) och han har gett mig lite tips. Det handlar om inlevelse och inte så mycket om teknik.
Straffen är ju något av en specialare från Forsberg och den är dessutom riktigt snygg. Anmärkningsvärt att han provade samma grej på samma målvakt (Pär Åkerström) när lagen möttes i Mariestad. Den gången missade Foppa men i går gick det alltså vägen.

På tal om anmärkningsvärt så har Magnus Isaksson nu gjort poäng i hela nio matcher i rad. När hände det senast att en Lövenspelare hade en så lång streak? När inte statistikfanatikern Jonk vet är det längesen.
Isaksson själv medgav efter matchen att hockeyn med Micke Andersson passar honom bättre.
– Man får ju en mer offensiv roll och då kan man gå bort sig i anfallszon, det blev mycket backa hem tidigare. Jag trivs djävligt bra som ytterforward, sa Isaksson.

När Mikael Andersson tog över Björklöven låg laget tia. I en tabell med alla matcher i hockeyallsvenskan efter att Micke tog över ligger man trea. På tal om anmärkningsvärt, alltså.

2 kommentarer

  1. John

    Det var inte mellan benen det första, jag satt alldeles ovanför, han la den vid sidan alldeles vid stolpen, utom räckhåll för M.E. Det var backens fel, han var för passiv, däremot var det tredje målet M.E:s fel, solklart.

  2. anders

    stiga eriksson kan inte ha sett hockey på länge. Han är en riktigt dålig målvakt som släpper in de mest konstiga mål hela tiden. Han får ta på sig ALLA tre målen som han släppte in mot mariestad.
    Han släpper in skitskott efter isen varje match och ingen bryr sig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.