En bra värvning

Måste säga att jag blev förvånad när det damp in ett pressmeddelande om att Daniel Ström var klar för Björklöven. Dels för att jag inte trodde man var särskilt nära att få klart med någon och dels för att jag trodde man skulle värva från utlandet.

Själv har jag inte någon järnkoll på Ström men jag har ringt runt lite och hört mycket positivt. Han svarade för en grym förstasäsong i Skellefteå AIK 2001-2002 och jagades av flera elitserieklubbar. Dock stannade han kvar i Skellefteå där hans formkurva dalade neråt.

Efter det har han harvat i såväl tyska som ryska och svenska andraligorna. Senast var han i Huddinge där han hade kontrakt säsongen ut men en klausul som gjorde att kontraktet gick att bryta vid nyår för att gå till en annan klubb.

Snackade med Micke Andersson som sa att han blivit imponerad över Ström när han spelade i Växjö i play off-matcherna 2006/2007. Den gången hade dock hans tjej fått något jobb i Stockholm och ville bo där.

Jag tror detta är en bra värvning för Löven. Ingen frälsare som kommer att ösa in poäng, men en stabil back som är bra på rören. Och självklart viktigt att få in lite bredd på den tidigare übertunna backsidan.

Ström tränar med laget på lördag och är spelklar till söndagens match mot Bofors.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.