Konkurrenterna förstärker

Medan det blåser friskt kring Lövens skadekris passar konkurrenterna i allsvenskan på att förstärka trupperna. I dag har tre etablerade nyförvärv tillkommit till seriekonkurrenterna.

o Malmö, Lövens troligtvis främsta konkurrent om den sista play off-platsen, har värvat en högerfattad kanadensare med namnet Fraser Clair. Denne kommer närmast från danska ligan där han svarat för 24 mål och 11 assist på 36 matcher.

o Mora visar handlingskraft direkt då man bara två dagar efter att målvakten Robert Kristan lämnat laget pga psykiska problem hittat en fullgod ersättare i Juha Pitkimäki. Pitkimäki gjorde succé med Mora i elitserien 05-06 (92,5%) men har gått tyngre i finska SM-liga i år.

o AIK har förstärkt med en offensiv back. Jamie Milam heter denne och kommer liksom tidigare nämnda Fraser Clair närmast från danska ligan. Dit handplockades han från ECHL.

Löven då? Ja, Micke Andersson har onekligen jobb att göra i dagarna. Att starta säsongen med endast sex backar + try out-kontrakterade Anton Edlund har kritiserats av många och med facit i hand var det ett högt spel.

Peter Öberg ryktas nu åter igen till Löven och han har fått ett kontraktsförslag. Senast det begav sig i Öberg-förhandlingarna var jag mycket skeptiskt till Lövens chanser att få honom redan från start. Nu däremot är Öberg less på allt flyttande och jag tror chanserna borde ha höjts.

Dock är det inte Öberg-typen som behövs i Björklöven just nu. Även om jag så klart förstår att Micke måste ta chansen att värva en så etablerad och välmeriterad spelare om han vill bo i stan.

2 kommentarer

  1. Löven-fan.

    Rubrik:
    Snacket på stan om Lövens berömda ”goda varumärke” som Bedros gärna pratar/skriver om finns ej internt inom föreningen.

    Underifrån kommer spelare med sk ”rätt efternamn” till bland annat A-laget. Kolla vilka som fick träna med A-laget idag?? Det som varit så tydligt de senaste 10 åren inom Löven blir mer och mer pinsamt. Världsrekord i tålamod när det gäller try-out med vissa spelare, fortsatt förtroende hos J20 spelare som ej leverar inom juniorhockeyn men att träna/spela med A-laget är en självklarhet. Att inte dom etablerade A-lagsspelarna börjar reagera är förvånande?? Hela hockey-Umeå snackar om det jag skriver om. Inget händer, inte så länge vi har 87-klubben som taktiskt styr upp de sina oavsett hur bra dom är..
    Lövens interna varumärke är sanslöst lågt, så är det. Ingen vågar göra något.. Den enda inom föreningen som har fötterna på marken samt kloka värderingar och oerhört mycket hockeykompetens är Patrik Sundström. Tänk om han kunde ta över A-laget eller J20. Då blir det fokus på hockey och ej på efternamn. Hur kan t ex ett J20 lag prestera utan spelarsamtal/utvecklíngssamtal, tydliga strategier som kan få alla att växa utifrån egna förutsättningar och ej efter namnet på tröjan? Hur länge skall Sandlin få förtroende? Kanske lika länge som Törnqvist/Andersson är med som andretränare i A-laget..?
    Satsa på ledarskapsutbildningar hos tränarna, fokusera på spelare som individer och ej vad dom heter i efternamn. Jag förstår att flera personer kommer känna smärta, ångest när dom läser detta. Dom vet innerst inne att allt är sant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.