Jesper Eriksson kan göra debut

I morgon kan ett helt nytt namn få presenteras för Umeåpubliken. Nej, det är inte Duane Harmer – det är J20-backen Jesper Eriksson som kan få ta steget upp till A-laget. Detta är förstås en följd av alla skador som drabbat laget.

Eriksson är en 17-årig rightare som beskrivs som en stark och fysisk back. En kul kuriosa kring honom är att han på bjorkloven.com nämner ’My Hometown’ med the Wannadies – Skellefteå AIK:s kulturstämplade mållåt – som en av sina favoritlåtar att lyssna på inför match. Kanske för att ’hetta’ upp sig själv?

Själv tycker jag mest synd om Nils Andersson som varit så nära att få göra debut flera gånger nu. Troligtvis hade han fått chansen på riktigt i morgon, men då är han typiskt nog skadad. Jag är nyfiken på att se vad Lill-Judas kan prestera i allsvenskan.

6 kommentarer

  1. Johan

    Det kanske inte var så genomtänkt av dig att skriva så? Om du syftar på Erik A som Judas så är du snett ute grabben. Han gjorde rätt som tog chansen i ES i en stad som inte ligger allt för långt borta. Han har gjort riktigt bra ifrån sig och jagas nu av större klubbar. På dagens arbetsmarknad är det inte konstigt att man väljer en mer framgångsrik arbetsplats där man erbjuds större utmaningar. Det kanske du också kommer att lära dig.

  2. Surre

    Johan- Jag förstår hur du tänker, men tyvärr är du inte tillräckligt insatt i ämnet. Nils har själv kallat sig för Lill-judas. Det är därifrån det hela kommer. Nils verkar ha skön humor och självdistans som går ut med det smeknamnet själv. Så var det med det.

  3. Petter

    Låt honom spela ikväll, Vi behöver starka backar med tyngd. Sett några j20 matcher då han övertygat i försvarspelet med sin snabbhet och styrka! Och på forwards sidan, IN med dom hårdjobbade forwardsenfrån junisarna, dom jobbar ju mr och bättre än till EX våran egna ”Z” har gjort iår, som inte vunnit en närkamp iår!

  4. Johan

    Hej Surre,

    Jag misstänkte att det skulle kunna vara på det sättet men jag tycker ändå att det blir för mycket när det kommer till uttryck i tidningen, om man nu kan kalla bloggen för det. Det är pecis som du säger att han verkar ha en stor portion självdistans men tidningen bör förhålla sig lite mer korrekt till det hela då det ändå syftar tillbaka på storebror som redan har fått för mycket skit för det han gjorde. Jag vill se honom i Löven igen och chanserna ökar inte direkt med all skit som han får ta.

  5. Gordon

    Tycker att du överreagerar Johan. Man ska kunna skämta om sport och deras utövare.
    Och jag tror knappast att kalla Nils ”Lill-Judas” blir det som avgör om Erik A skulle komma tillbaka till Björklöven eller ej.

  6. Johan

    Hej Gordon,

    Jag tycker inte att det är lämpligt att uttrycka sig så i media av den enda anledningen att för varje gång man gör det så flyttas gränserna för vad som är OK. Jag är rädd att det i längden gör att det är OK att hata Erik för att hanvalde att satsa på sin karriär. Om hatet blir så utbrett så kommer vi inte se honom i Löven igen. Tyvärr så är inte vi människor smartare än att vi gör vad vi inbillar oss att andra förväntar sig. Om massan hatar så måste jag hata. Den psykologin märker man överallt och inte sällan har media ett finger med i spelet bakom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.