Små marginaler

Nu är det tomt i Umeå Arena – bortsett från undertecknad och konkurrent-Bergeman. Det är faktiskt fascinerande att se hur snabbt en arena kan tömmas.

Något annat som är fascinerande är att Johan Forsberg inför VARJE andra- och tredjeperiod gör samma rutin. Direkt han kommer in på isen vänder han mot spelarbåset där han går ett par meter medan han kollar så att vinkeln är rätt och sedan sätter sig ned. Jag anar lite vidskeplighet i det fallet. Men det är i alla fall väldigt underhållande att skåda.

Nu till saken.

Dagens match är ytterligare ett bevis på vilka små marginaler det är i sportens härliga värld. Direkt efter att Borås reducerat till 1-2, hade Simon Hjalmarsson drömläge att kvittera med två gånger öppet mål. I stället missade han båda och bara minuten senare slarvade bortalagets Jimmy Lund och serverade Niklas Zetterström som visade varför han värvades till Björklöven – iskallt avslut.

Jag kan bara tänka mig vilka nerver som hade drabbat Björklöven om det blivit 2-2 där. I stället blev det tvåmålsledning och efter det var egentligen aldrig Borås nära. Måhända att man fick ett mål mycket tveksamt bortdömt i mitten på tredje – då hade ju Löven (genom nytt, fint Z-avslut) gått upp till 4-1.

Samtidigt tappade Malmö 2-0 till 2-4 mot Mariestad – grymt viktigt. För det är Malmö Löven ska vara oroliga för, inte Troja/Ljungby.

Något tråkigare är att det lutar mot att Stenling blir borta länge. I och för sig vet man inget förrän morgondagens undersökning är gjord, men när Micke Andersson säger ’Stenling får vi besked om imorrn. Han kan vara borta hela säsongen, det vet vi inte’, då får jag dåliga vibbar.

Samtidigt ger det utrymme för en ny värvning, även om jag är skeptisk till att Stenling har en lön som kan locka hit någon supervärvning.

2 kommentarer

  1. Glad

    behövs inte. han är en av lagets absolut sämsta backar som har patent på att ALDRIG tackla eller spela fysiskt. offensiv är han den mesta burskyddstagaren som finns och en mycket dålig spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.