Den 13:e februari är dagen D

Visst, Björklövens säsong hittills kan ses som misslyckad. Men Malmö Redhawks dunderfiasko är inte ens i samma dimension. Nu har klubben själva visat att man ser denna säsong som förlorad genom att frysa alla (!) spelarlöner och därmed är alla spelare fria att lämna.

Detta är helt fantastiskt för Björklöven och dess chanser att nå play off.

Som jag skrev i går var det Malmö jag tyckte Löven skulle oroa sig för – jag var övertygad om att man skulle rada upp segrar på slutet och ge Löven en match in i det sista. Men nu är Malmö förstås inte att räkna med.

Nu är det i stället Troja/Ljungby som är den främsta konkurrenten. Troja har ett snäppet svårare spelprogram i avslutningen, men det är inte så stor skillnad. Löven tar emot trojanerna hemma fredagen den 13:e februari. Då avgörs det vilket lag som går till play off.

Tillägg: Sen finns det mindre positiva alternativ angående Malmös fiasko. Enligt Aftonbladet hotas klubben av konkurs. Skulle denna inträffa innan seriens slut innebär det att Löven tappar sina åtta poäng man har tagit mot Malmö.

I dagsläget innebär det att Troja/Ljungby övertar play off-platsen med Löven en poäng bakom. Men att klubben skulle gå i konkurs med så kort varsel borde inte vara särskilt troligt – förhoppningsvis.

2 kommentarer

  1. Johan

    Det är en bra sak även på det sätt att Löven kan om de är snabba i vändningarna hitta något guldkorn i Malmös trupp. Nichlas Hardt skulle jag gärna se men han kommer att ryka snabbt men varför inte Thomas Wallgren? Ett något mer realistiskt alternativ som har en mentalitet som saknas i Löven.

  2. Daniel

    Absolut Hardt, snacka om en bra värvning till oss. Men å andra sidan är det antagligen flera lag som känner att det skulle vara en fin värvning och de har antagligen mera att erbjuda än lunchkuponger på nå´n restaurang på Teg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.