Inne eller inte?

Det svarta strecket är draget efter mållinjen. Om målvakten är så långt in, var är då pucken?

Har via team Jonk/Bornefjord fått ta del av en bild precis efter Niklas Zetterströms straff. När jag såg straffen, samt målvakten ställa sig efteråt, var jag övertygad att den aldrig var inne. Här ser det onekligen ut att vara tvärtom.

…hörde jag en debatt om målkameror?

8 kommentarer

  1. bonk

    Men vad spelar det för roll egentligen? Lyckas man inte göra ett endaste litet sketet mål på 60 minuter effektiv tid skall man inte grina när domaren inte är säker på om pucken är inne eller inte.

  2. Sören

    Alla lag som gör noll mål under full tid samt förlängning ska få noll poäng. Jag tror det är en regel som skulle tvinga lagen att spela lite offensivare, det vill säga roligare!

  3. mangeBoy igen

    Svarta strecket på bilden är ju bara skit. Om man tittar på målvaktens högra fot så är den ju jäms med stolpen så han har ju bara typ fötterna innanför mål linjen. Man kan ju inte dra ett streck från den vinkeln och säga att det representerar mål linjen, om man skulle ta ett foto från andra planhalvan och dra ett streck så skulle det ju se ut som hela han satt i målet!!!

  4. Tycker jag

    Tycker man ska ta bort förlängningar så kanske lagen försöker göra mål sista fem i tredje i stället för att invänta förlängning, större skillnad på 1 eller 3 poäng än 1 eller 2.

  5. calle

    Om målvakten har pucken under benskydd/plock elelr någon annan form av utrustning när pucken far i mål kan man ej dömma mål!

  6. putte

    Ljudet som lät i ladan vid Zetterströms straff var f*n inte ett ”kling” som vid en stolpträff, snarare ett ”klonk” som när pucken träffar den tunnare plåten i baksidan av målburen. Den var klockrent inne och studsade ut, in under målvaktens benskydd. Fasen vad patetiskt att se domaren stå och vifta till honom att resa sig upp för att se var pucken är… För övrigt var det nog den sämsta domarinsatsen (av alla tre) på mycket länge, inte bara för Lövens del, utan lika illa åt andra hållet. Proffsdomare och målkameror NU! Inget att skylla på däremot, när Löven sköt över 40 skott men inte lyckas näta. Tror att 20 av skotten gick i magen på Växjökeepern… SKÄRPNING BJÖRKLÖVEN!

  7. Johan

    Kan så vara. MEN då tycker man ju att domaren ska kunna kontrollera detta. Och då ska målvakten vara stilla tills dess domaren kontrollerat målet. I det här fallet var det inte så. Växjös målvakt ”juckade” fram sin benskydd, ja 20 cm var det alla gånger, och då torde ju pucken följa med. Om målvakten får dra ut pucken ur mål efter signal så borde ju en utespelare få köra in den efter signal också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.