Lyckade värvningar – men för sent

Alla fyra värvningar imponerade i dag och visade att de tillför kvalitéer. Egentligen gjorde större delen av laget en bra match i dag, men man saknar både spelare som kan kliva fram och det där extra flytet.

Men Löven har satt sig själva i den här sitsen – oflyt i en hemmamatch mot Växjö fem matcher från slutet ska inte innebära en missad playoff-plats. Nu kan den mycket väl göra det och det är därför värvningarna/uppryckningen har kommit för sent.

Största fokus i dag lade jag på att studera nyförvärven. Jag noterade…
…att Pasi Petriläinen spelar med ett lugn som tidigare har saknats bland backarna. Han tänker till innan han slår en passning och ser till att inte spela lagkompisarna i svåra situationer. Dock är han på gränsen till för lugn, läs nonchalant, ibland. Men helt klart ett klass-förvärv.
…att Jens Westin är en grymt duktig back. Fin skridskoåkning, placeringssäker och en gigant i defensiv zon. Gjorde ett enda misstag på hela matchen, vilket höll på att straffa sig när Växjö kom två mot en. Annars felfri.
…att Tobias Forsberg hittar på en del bra initiativ som höll på att resultera i dag, han hade något riktigt bra läge där han dock sköt mitt på målvakten. Såg ut att trivas med Isaksson, men fick för lite speltid.
…att Mike Egener är en rejäl back som gör få misstag. Är inget spelgeni men är väl medveten om det och väljer den enkla vägen. Visade även upp en del av sitt fysiska spel genom några sköna tacklingar. Fick två oturliga utvisningar: Den första efter en klockren tackling där domaren hittade på en hög klubba och den andra när han skulle rensa en vobblande puck som hamnade över sargen.

Så det verkar som att Micke Andersson nu har lyckats hitta de rätta spelarna. Tyvärr kan det som sagt vara för sent.

Av mina tidigare nämnda huvuddelar var det två av fem grejer som funkade: nämnda nyförvärven och målvaktsspelet.

Men…
…man MÅSTE våga coacha mer. Nu rullade man på fyra kedjor och tre backpar hela matchen, dessutom fick Mackan Lundberg och Kalle Lundström speltid i box play. Att se tredjefemman byta för fjärdekedjan med en minut kvar och ställningen 0-0 gör ont i ögonen. Micke Andersson snackade efter matchen om att det var många som behövde vila i och att de spelat power play. Janne Karlsson hävdade att det inte går att slita för mycket på spelarna med det tuffa spelschemat. Jag håller inte med någon av dem.
…power play-spelet var lite bättre, med betoning på lite. Det går för sakta och det är för dålig trafik framför mål.
…jag såg inga stjärnor som klev fram. Foppas straff var visserligen grym, men annars var det rätt slätstruket. Det verkligen lyste ur Johan Bergmarks ögon matchen igenom, men tyvärr lyckades han aldrig få ut det till något konstruktivt.

I det stora hela var det en underhållande match trots avsaknaden av mål. Tuffa närkamper, böljande spel och bra tempo. Dock har Löven svårt att skapa de riktigt heta chanserna, många av de 42 skott man skjuter kommer utifrån.

Samridigt knep Malmö extrapoängen mot Bofors och visade att ’det nya Malmö’ kan prestera även i svårare matcher. Klar fördel Malmö i slutracet just nu.

Dramatiken fortsätter på fredag, det finns fortfarande ett halmstrå att greppa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.