Nu är det över

Egentligen har det varit klart sedan man förlorade hemma mot Troja för en vecka sedan, därför känns det mest skönt att det nu är definitivt över. Så slipper man alla spekulationer hit och dit.

I kvällens match visades det än en gång vilka enorma problem Löven har att göra mål. Framförallt i förstaperioden bodde man i Sundsvalls zon utan att få in trissan.

Nu återstår bara att se hur det kommer bli till nästa säsong. Vilken roll kommer Micke Andersson att ha? Det finns fyra alternativ:
1. Fortsätta som nu, dvs både som tränare och sportchef.
2. Lämna tränarsysslan åt någon annan men fortsätta som sportchef.
3. Fortsätta som tränare men låta någon annan sköta sportchefssysslorna.
4. Lämna föreningen helt.

Det råder ju ingen tvekan om vilket alternativ folkmassan röstar på, men helt ärligt har jag en känsla att alternativ 2 står närmast, trots alla misslyckade nyförvärv. Ska man vara helt ärlig är det endast ett av de fem nyförvärven som har lyckats hålla en hyfsad nivå sett över hela säsongen, och det är Magnus Isaksson. Än värre är Isaksson den enda av nyförvärven som bara skrev på för ett år, de övriga är man fast med en säsong till.

…men varför skulle inte dessa spelare kunna göra som Johan Svedberg? Man kan ju alltid hoppas.

Klacken visade tydligt sin ståndpunkt när man i uppskattningsvis en kvart efter matchen stod kvar och ropade på Anderssons avgång. Själv drog jag på årets överlägset längsta presskonferens när Andersson fick stå till svars för säsongen.
– Jag har inte hört så mycket på det utan jag har fokuserat på matchen. Vi har gjort vad vi har kunnat för att nå playoff-plats men tyvärr lyckades vi inte med det, sa Micke när han fick frågan om hur han reagerade på fansens sånger.
Hur ser du nu på framtiden?
– Har inte funderat så mycket på det, framtiden just nu är framtiden. Vi har två matcher kvar nu och ska göra vad vi kan för att försvara klubbmärket.
Känner du att du har motivation för en säsong till?
– Ur den aspekten känner jag redan nu revanschlusta. Vi coacher har tittat på grejer som har fungerat dåligt och som vi behöver förbättre inför framtiden.

Tydligt var i alla fall att Andersson knappast kommer att lämna in avskedsansökan själv. Med tanke på vad som sas i och med att Joakim Fagervall sparkades om ’en resultatinriktad bransch’ måste om inte annat klubben agera. Sedan Jocke sparkades har ju poängsnittet sjunkit.

Detta ämne lär det återkommas till. Många gånger.

4 kommentarer

  1. tomas

    Har verkligen Isaksson varit så bra? Överlägset sämst av forwards i +- statistiken med -10. Fredrik Öberg näst sämst med -6. Men jag håller med om att Isaksson är rolig att titta på. Bra teknik.

  2. Rille

    Hallå! Vakna nu alla Umeå bor och Lövenfantaster. Att ens fundera på att ha kvar Micke Andersson är ju tjänstefel. Han har ju ruinerat hela föreningen med sin jävla dynga till värvningar och coachning. Ut med Micke så fort det går och in med en ny tränare och sportchef som kan locka till sig spelare som är duktiga och har sugen kvar att kämpa för ett så klassiskt lag som Löven faktiskt är. Det är så inni helvete pinsamt att hela året sett såna som Öberg, Zetterström, M. Johansson, Gästrin, Floberg, Edlund underprestera en massa jävla dynga på isen så man mår dåligt varje dag. Micke flinar mest bara verkar det som. Ska det vara såhär? Nä skriv långtidskontrakt med Ledin, Boström, Isaksson, Svedberg, Thörn, Hellström, Heikkinen, Forsberg, Karlsson och skeppa resten. Värva några spetsspelare som har viljan att gå framåt och vågar o göra mål så har vi kanske ett lag som iaf tar sig till playoff nått år. Löven 2009 är så jävla pinsamma så jag finner knappt ord. Ska bli intressant höra vad Micke (landar han nånsin på jorden) och styrelsen säger. För detta år kan inget annat än betraktas som ett STORT fiasko. RIDÅ – HEJDÅ. (säg upp dig för i helvete micke)

  3. sixten

    Föreningen Björklöven MÅSTE förnyas i sin egen organisation,alla som verkat och jobbat i föreningen VET att det är fullständig innavel,det spelar ingen roll med att värva än den ene el andre,det finns en mygelkultur som är accepterad ända upp till toppen,det är ingen sponsor eller nåra fans som köper en osund politik på Elitnivå..VAKNA BEDROS å (Danielsson)det är 2009 i umeå Sverige????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.