Spelarbetyg – målvakterna

Jag kommer inte att orka mig till Umeå Arena för att se den lagom intressanta avslutningen på allsvenskan. För Lövens del, alltså. Leksand-Malmö däremot ska bli väldigt intressant att skåda.

Så istället tjuvstartar jag spelarbetygen för denna säsong. Med tanke på att Björklöven totala betyg är en fet etta lär detta avspeglas i betygen.

1: Underkänd, 2: Godkänd, 3: Bra, 4: Mycket bra, 5: Elitserieklass.

Målvakter:
Thomas Sehlstedt 2
Visade att han kan hantera förstaspaden innan han blev skadad. Jag lider verkligen med honom så detta skulle vara säsongen han äntligen skulle få chansen. Jag tror dock han får en ny chans nästa säsong – om man inte lyckas värva Zacke.

Magnus Eriksson 2
Länge en solklar etta i min bok. Otroligt darrig och väldigt mycket släppta returer. Dock har han acklimatiserat sig på ett riktigt bra sätt och gjorde en del riktigt bra matcher efter jul – skulle betyget vara efter jul skulle det vara en trea. Lär dock knappast få förnyat förtroende i klubben.

Daniel Wälitalo 2
Blev tokbänkad när Magnus Eriksson kom till klubben och fick inte stå en match på drygt två månader. Då är det inte särskilt lätt att hoppa in när man väl får chansen, men man kan då inte säga att lill-Göte har gjort bort sig när han väl fått spela.

Michal Zajkowski 5
Visade att det kanske finns ett liv efter Tobbe Lundström trots allt. På åtta matcher i klubben gjorde han knappt ett enda misstag, höll nollan två gånger och hade en räddningsprocent på över 95 – en minst sagt imponerande siffra. Antar att Löven kommer göra allt för att knyta honom till nästa säsong, trots att han har kontrakt med Modo tills 2010.

Slutsats:
Det är inte på målvaktsspelet Björklövens säsong har gått snett, även om jag inte är imponerad av Erikssons entré – han har aldrig varit en målvakt som kan vinna matcher åt Löven. Skulle tippa att man kommer fråga Modo om Zacke, får man inte honom lär man nog köra på Siken-Wälitalo nästa säsong också. Om nu inte Tobbe Lundström kan tänka sig en storslagen återkomst.

7 kommentarer

  1. lingon ben

    Det var dåligt att inte låta Wälitalo få stå fler matcher och bygga för framtiden…. Tobbe kommer knappast att spela i löven så länge micke magic är kvar i löven. Ett stort misstag av föreningen att sumpa en målvakt som var halva laget och som räddade flera poäng åt sitt lag. Den nyttigaste och viktigaste spelaren i klass me Sasja. B

  2. Flipper

    Hur kan du ge en tvåa i betyg till alla målvakter, om man räknar bort Zacke som stått fem matcher, och ändå säga att det inte är på målvaktsspelet Lövens säsong gått snett på?

  3. Niklas

    Kanske för att:
    2 = godkänd
    1 = underkänd?

    Alltså, Löven som lag får ett fett U i betyg, målvakterna godkänt (exkl. Zacke).

  4. n`Roger

    Hur är detta möjligt, en yngling med minimala kunskaper om ämnet ; ishockey, men, en enorm megafon ska tala om vad som varit bra och dåligt i Björklöven denna säsong. Lägg av med det innan det kommit fler grodor, läs på och fördjupa dina kunskaper, det är helt nödvändigt.

  5. Hmm

    Är du seriös??? Håller med om att Sehlstedt var godkänd men mer än så presterade han inte…

  6. Johan

    Jag vet exakt hur jag ska göra mål på Zacke. Om jag vet det så är tyvärr chansen stor att alla motståndare snart vet det också. I elitserien har man lärt sig det. Hur lång tid tar det innan målskyttarna i allsvenskan vet det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.