Ingen spelare vill bryta

Har hunnit få tag på ett tag spelare nu, den samlade bilden hittills verkar vara att spelarna är för en nystart men att de knappast skulle säga upp sina kontrakt. Och ja, varför skulle de?

Det finns ju ingen anledning att säga nej till lön de kommande två månaderna. För det är ju omöjligt att någon klubb skulle hugga dem och vilja betala lön från och med nu. För det är så pappret ledningen vill att spelarna ska skriva under på ser ut: Senast på måndag ska de ha skrivit på ett kontrakt som innebär att de inte får någon lön från och med tisdag.

Dessutom har de, om de säger upp kontraktet, ingen rätt till is- och styrketräning i Björklövens faciliteter.

De som har tvåårskontrakt sitter ju i en annorlunda sits. Där har jag dock inte fått tag på någon ännu. Johnsson snackade med Öberg som är revanschsugen och inte vill säga upp sitt kontrakt.

Återkommer.

En kommentar

  1. Jonas

    Självklart kommer ingen vars kontrakt går ut sista april att lämna klubben utan två månadslöner.

    Förövrigt så verkar pressmeddelandets formulering vara lite olycklig. För att citera: ”[…] erbjudit samtliga spelare med kontrakt till och med 090430 eller längre att lösas från dessa från och med 090310.” termen lösas är i sammanhanget olycklig. Många verkar misstolka detta som att de kan gå mot en summa pengar, alltså lösas som i lösensumma. Korrekt formulering torde väl ha varit ”att bryta dessa fr.o.m. 090310”.

    Jag tolkar det precis som du att de får gå utan lön, vilket alltså främst är en markering mot de 7(?) spelare som har kontrakt över nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.