J20 pallade trycket

Björklövens J20 klarade av det så viktiga kvalet i Almtuna för att behålla Superelitplatsen. Piteå 9-1-besegrades i går och i dag vann smålöven mot Almtuna med 8-4. Därmed får man spela i J20 Superelit även nästa säsong, grymt viktigt för tillväxten från de yngre.

Gjorde en inför-grej med Joakim Törnqvist i fredags och blev framförallt fascinerad över att hans röst låter exakt likadant som sin fars.
– Jag vet. Jag kan lura farmor i telefonen, skrattade han.
Joakim har varit poängbäst i J20 i år och fått spela åtta matcher med A-laget. När jag frågade om kommande säsong hymlade han inte med att han nu har högre förväntningar.
– Jag känner att jag har gjort två rätt bra säsonger i J20 nu och att det är dags att ta nästa steg. Sen får vi se om det blir i Umeå eller någon annanstans.
_________________

Befann mig 13 mil norrut i lördags för att få se riktig hockey live för en gångs skull denna säsong. Helt ofattbart vad stor skillnad det är på Björklöven och Skellefteå. På pappret skiljer bara en division, men i verkligheten är det betydligt mer.

Blev framför allt imponerad av Christoffer Norgren, en gigant i försvaret som inte gjorde ett misstag på hela matchen. Dessutom en grym ledare som hela tiden håller ordning på lagkompisarna.

Micke Andersson var ute efter Norgren till denna säsong, men då Skellefteå ville ha kvar honom valde han att stanna där. Förhoppningsvis kan vi få se honom i Löven i framtiden, han har ett hus i Nordmaling så det kanske kan passa. För just en sådan som Norgren, en ledare med vinnarskalle och rutin – det är något som saknats i Lövens trupp denna säsong.

Jag satt bakom Skellefteås utvisningsbås och tog del av gnabbet mellan Mattias Månsson och Linköpings norrman Martin Laumann Ylven när de åkte ut två minuter var för roughing. Norrmannen började skrika på Månsson, varpå denne ställde sig upp och konstaterade:
– Jag spelar i första, du i fjärde. Tänk till lite.
Det tycker jag var bra sagt.

En kommentar

  1. Johan

    Kanske Månsson borde ha tänkt till lite? LHC fick offra en i fjärde. SAIK fick offra en i första. I min värld är det bättre att ha killarna i första på isen. Kan man i fjärde linan få med sig en av motståndarnas bästa till utvisningsbåset så har man gjort jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.