Erik A till Linköping

Det har väl egentligen inte varit någon särskilt välbevarad hemlighet, men nu är det bekräftat: Erik Andersson lämnar Skellefteå för Linköping. Där lär han tjäna kring… ska vi säga 120 000? Fortfarande ingen som förstår varför han valde att gå över till rivalen för två år sedan?

För mig är det solklart. Andersson hade en enda chans att få spela elitseriehockey och det var med Skellefteå. Han var inte purung längre och han behövde ta nästa steg för att utvecklas. Att han sedan hade råkat säga till en Green Devils-reporter att han ’aldrig någonsin skulle kunna gå till Skellefteå’ som ny yngling i A-laget, det har han fått betala för. Och det är en av anledningarna till att intervjuer med idrottsmän sällan blir särskilt intressanta; sticker man ut hakan får man ofta betala för det i framtiden.

Missförstå mig inte, jag älskar hatet och rivaliteten som råder mellan Skellefteå och Björklöven. Men i Erik Anderssons fall har det gått för långt. När en 26-åring som Andersson fortfarande inte kan gå ut på krogen i sin hemstad är det något som är fel.

Nåja, själv ångrar han inte valet och det har han ingen anledning att göra.
_________________

På tal om ex-löv spelade i dag Krisse Berglund i Tre Kronors överlägsna förstafemma med bland annat Linus Omark. Om ni har missat Omarks straff bör ni kolla upp dem på Youtube, det kommer inte dröja många timmar innan den finns där. Det är tametusan den sjukaste straff jag har sett.
_________________

Löven då? Nja, inget att rapportera. Vilket däremot inte betyder att inget händer, Bedros Sakayan jobbar dag och natt för att hitta en ny sportchef och för att få fram den nye sportchefen. Imponerande, om än störande för reporterkåren, att inget namn kommit till offentligheten ännu.

7 kommentarer

  1. Ture

    Håller helt med angående Erik Andersson. En hyvens kille som verkligen förtjänar framgången. Vi är många som hoppas att han vill trä på sig löventröjan igen snart!

  2. NiW

    … gjorde Erik rätt att flytta på sig Han vill väl utvecklas han också!

    Tyvärr så tog idiotin överhand hos vissa som gjort att Erik ALDRIG kommer att dra på sig Löventröjan igen.
    Bedrövligt!

    Erik hade smaskat finfint i Löven inför satsning för framtiden!

  3. Johannes

    Det låter ju underbart att han aldrig vill spela i löven mer. Tror det är mången supporter som blir glad när dem läser det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.