Ett första silly-snack med Sirviö

Talade i afton med Fagervalls look-a-like, tillika Björklövens nye sportchef Arto Sirviö, och passade förstås på att fråga om bröderna Donatis. Det lät inte sådär jättehett.
– Jag har kollat dem lite grann tidigare också, jag vet att det är många klubbar som har informerat till agenten att de är intresserade, men det är ingen som har nappat än. Det kan vara så att de är för dyra för de flesta allvenska klubbarna.
– I februari var de i kontakt med Mora, men sedan försvann dem och jag trodde de hade hittat något annat. Men nu har de dykt upp igen.
Men är det några som är aktuella för Björklöven?
– Jag har rapporter på de killarna, men jag har inte sett dem själv än. Skulle de vara aktuella för oss krävs mer jobb och mer refenser innan de ska bli aktuella.

Finns det några spelare från Mora du vill ta med till Björklöven?
– Gärna Greger Artusson, men han har signat för Mora redan… (skratt). Det finns duktiga spelare i Mora, men de spelare jag gärna skulle vilja ha med har redan kontrakt.

Efter fredagens presskonferens satte sig Sirviö tillsammans med Peter Andersson för att diskutera den befintliga truppen. I morgon kväll kommer Siriviö att börja ringa runt till spelarna i laget för att presentera sig och meddela läget. Sedan kommer han upp till Umeå den fjärde maj och har då tänkt bestämma träffar med spelarna.
– Först vill vi förlänga med de spelare vi vill ha kvar, sen kanske titta på såna spelare som varit i Löven men har varit på andra ställen senaste tiden, sa Sirviö varpå jag förstås direkt började hugga och drog fram namnet Alexander Sundström men fick snabbt svaret:
– Vi har inte gått in på några namn.

Bland de åtaganden som finns kvar i Mora ligger att Sirviö ska skriva färdigt rapporter på spelare han har scoutat under säsongen, mestadels juniorer och division I-spelare.
Känns det konstigt att göra jobb för Mora samtidigt som du vet att du ska jobba för en konkurrent?
– Jo, men samtidigt är jag så pass proffsig, jag har varit och tittat på de spelarna å Moras räkning och då ska jag fullfölja det på rätt sätt. Jag har lovat att göra så och kommer göra det. För mig känns det inte som jag gör något fel.

Och så – förstås – tränarfrågan.
– Vi har pratat ihop oss om den här hemliga listan vad det finns för namn som har sökt jobbet sedan Micke. Det är ett par som har hört av sig och frågat om vi bestämt oss. Jag har bett dem skicka CV:t, även om jag känner dem så vill man ha dem på papper.
En av namnen som finns med är Jocke Fagervall.
– Han är fortfarande med i den högen och han är villig att fortsätta som ansvarig tränare i Löven.
Hur många namn finns där?
– Det är en bunt, det finns vissa namn som kanske tittar lite åt det andra hållet också, typ J20-tränare. Men det är inga kontraktsförhandlingar, det är det inte. Jag hoppas vi kan lösa den här tränarfrågan innan VM är slut.

Nu när silly season är igång tar jag förstås tacksamt emot alla former av tips på spelare som är eller kan vara aktuella för Björklöven. Ni når mig på [email protected].

4 kommentarer

  1. Greger

    Du behöver väl inte att folk ska få mail, varrenda grej du skriver om på blogget bajtar du från tcim. (Antar att detta inlägg inte heller kommer med)

  2. Fisken

    Det är väl tur för oss som inte har tillgång till tcim att vi får läsa nyheterna och funderingarna i tidningen…. eller??

  3. NiW

    … kommer tillbaka som ansvarig tränare blir det inget förnyat medlemskap för min del, än mindre återinträde i Lövenbyggarna.
    Han har gjort sitt (och som han gjorde det) de säsonger han föga glädjande närvarade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.