Matnyttigt

Jodå, det snackades lite truppbygge med Arto också. Bland annat avslöjade han att det ligger en del kontraktsförslag ute till några potentiella nyförvärv.

Däremot reser Arto, Bedros, ordförande Åsa Öhgre, Kari Eloranta och Niclas Bornefjord i helgen till Scheiz och ser på hockey, så inget lär presenteras innan tisdag.

Snacket följer.

Kommer du hem med Jaromir Jagr?
– Haha. Hoppas det, men de förlorar väl i kväll så kanske bli svårt.
Hur går trupparbetet?
– Det flyter på. Jag har för tillfället några konkreta kontraktsbud ute, hoppas verkligen att jag får svar så tidigt som möjligt, kanske i morgon. Men då är vi borta så det blir troligtvis så att vi går ut med dem på tisdag eller något sånt. Men jag kan inte säga något namn innan jag har fått någon underskrift.
Juha Pitkimäki?
– Pitkimäki har inte fått kontraktsförslag.
Någon målvakt?
– Japp.
Man blir nyfiken…
– Haha, det är härliga tider det här när man får behålla det för sig själv och så får de duktiga reportrarna leta runt, det är det bästa som finns för bägge parter.
Har du snackat med Thomas Sehlstedt?
– Ja. Han tyckte själv att skadan har läkt bra, han har kunnat tränat osv, vi diskuterade lite allmänt och så lovade jag att vi skulle träffas face-to face nästa vecka när vi kommer hem från VM.
– Det verkar i alla fall att killarna är medvetna att det inte går att göra allt över en natt.
Nån mer i truppen än Svedberg och Nils Andersson du har gått in mer konkret på?
– Ja, det är dom och några till som vi har gått in lite mer konkret med. De killarna hade ju Bedros halvt lovat.
Mattias Wennerberg, är det någon du har börjat diskutera med?
– Jag har pratat med hans agent, försökte få tag i Wennerberg i går men lyckades inte. Jag kommer ta kontakt med honom när jag kommer hem från Schweiz för att få honom på kartan och få höra vad han tycker och tänker, det är väldigt viktigt, Det är en duktig hockeyspelare.
Ska han få kontraktsförslag?
– Först vill jag höra med honom innan vi går utåt. Är han intresserad av att stanna kan vi gå vidare från det.
Jonnie Karlsson, har du pratat med honom?
– Vi diskuterade samma sak egentligen, vi tar det efter VM. Han vill ju gärna fortsätta och det är ju positivt. Det är många spelare som tycker att Löven är ett intressant, det är en positiv grej.
Han vill stanna, vill ni ha kvar honom?
– Samma sak där, jag har inte sagt hur vi gör. Men av det jag sett och de som har sett honom mer, så är det positiva vibbar där också.

Sirviö berättade också att Eetu Qvist inte är en av de som har fått kontraktsförslag.

– Jag har varit i kontakt med hans agent. Agenten ska fundera också vad det finns för funderingar för hans del, han har inte återkommit på nåt sätt, det är inte tyst men ingenting som händer just nu.
Teemu Elomo, är han bortskriven eller?
– Nej, han är inte alls bortskriven på nåt sätt men samtidigt, det är rätt mycket spelare på marknaden och då måste vi titta till också, vad är det för lönenivåer och så vidare.
Är han en av de som har fått kontraktsförslag?
– Nej, han har inte fått något kontraktsförslag.
Hur många har fått det?
– Hahaha, det ska jag inte avslöja. Inte den här gången.

När jag läser det här själv låter det ju närmast som ett korsförhör…

Snackade lite senare med Johan Bergmarks agent Rolf Nilsson som berättade att Berra har blivit lovad ett kontraktsförslag.
– Han (Sirviö) har ju farit på VM nu, men när han kommer hem därifrån ska han ge någon form av förslag.

4 kommentarer

  1. Berra

    Kan inte fatta att man inte gjort klart med Isaksson.Visst finns det ”lirare”på marknaden..men vilken kostnadsnivå skriver vi för osäkra kort.Tycker också att man borde uppvakta Foppas lillebror Tobias.Stor utvecklingspotensial..och bevisligen bättre och bättre med förtroende och istid.Var grym tycker vi vid första ”lånet”innan JVM..Dessutom måste killen vara förhållandevis billig!!Keep up the good work Björn..:)

  2. Fakta

    Ang. upprättande av spelarkontrakt. Då kan man läsa
    citat ” de killarna har Bedros halvt
    lovat ” (varför ny sportchef). Dvs. utifrån ett underlag byggt på det gamla ”Björklöventänket” (det som var präglat av framgångarna -87) men som gått i ”stå”. Därav tillsattes en ny sportchef och tränare för att det sklulle bli ”nyordning” i föreningen. Därför tycker jag att den nya ”sportsliga” ledningen tar sitt ansvar och bygger laget utifrån ”egna” kunskaper innebärande att ”Bedros-
    kontrakten” rivs upp och börja lagbygget från ” scratch”.
    Det är väl det ” Baltic-gruppen” väntar på att få se ! Ps. Kopplingen J20 – A-laget vart finns att läsa om den ? Ds.

  3. nn

    Björn var har du fått att Åsa Ögren har åkt med gänget, eller menar du nån namne som inte är ordförande i IF Björklöven. Mötte hennne på stan idag o hon förnekade att hon skulle resa dit.

  4. nn

    Du hade ju faktiskt hela 60% rätt då Bornefjord också var hemma, men det kanske är den %-sats av sanning som journalisterna håller numera när dom skriver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.