Norsk talangmålvakt aktuell

Jo, jag lyckades få fram ett nytt namn i dag, ett målvaktsnamn dessutom. Den norske 22-åringen Ruben Smith är ett av de målvaktsnamn som figurerar i skuggan av Juha Pitkämäki.
– Hans namn har cirkulerat och han är med på listan över de namn vi har, sa Arto som dock inte vill berätta något om vilken plats just Smith har på den rangordningen.

Smith har, trots sin unga ålder, redan hunnit med tre säsonger där han fått stå mer än 20 matcher i norska högstaligan med sin klubb Storhamar. På dessa säsonger har han haft 91.1, 91.1 respektive 92.2 i räddningsprocent. Dessutom har han hunnit med att debutera i A-landslaget.

Han var även med i den norska truppen som var med i VM i Schweiz, men då fick han inte stå någon match.
– Hans agent har informerat om att han gärna vill till Sverige och att allsvenskan är ett alternativ.

Till skillnad från Pitkämäki är Ruben Smith lite av ett osäkert kort med tanke på den unga åldern. Men på papperet verkar det vara en bra målvakt och det lär ju förstås finnas enorm utvecklingspotential i och med den unga åldern. Dock inget som känns supertryggt att satsa på som förstemålis.
_______________

Pitkämäki, ja. Där råder lite status que.
– IFK ringde mig i går och sa att de vill ha svar från oss hur vi ska göra. Men jag sa att vi inte kan göra något som det är nu, vi har inte råd att köpa ut honom, sa Sirviö som dock hoppas att Helsingfors kan hitta på någon lösning som gynnar båda klubbarna.
_______________

Annat målvaktsnytt. Daniel Wälitalo kommer med största sannolikhet att spela division I-hockey kommande säsong.
– Vi skulle gärna se att han spelar i någon division I-klubb där han får spela mycket. Nästa steg för honom är inte att vara back-up, det är att få förtroende och spela matcher. Sen kan vi hålla ett öga på honom under denna tid.
_______________

Annars? Tja, det krävs ingen expert för att se att det saknas en sniper i Löventruppen. Jag hörde mig för lite om det kan bli aktuellt att plocka någon sådan från andra sidan Atlanten. Namnet Kevin Baker har ju figurerat både på TCIM och på Malmö-bloggen Mrmadhawk, men det var inte någon Arto hade funderat kring. Därmed inte sagt att det inte kan bli någon annan.
– Jag pratade med en agent i Montreal som hade ett par spelare, jag ska kolla upp det men först måste vi göra klart med våra egna spelare, sa Sirviö och syftade på Johan Bergmark, Mattias Wennerberg och Jonnie Karlsson som ännu inte har skrivit på sina kontrakt.

Sirviö påpekade även för andra gången till mig att han gärna skulle värva en spelskicklig högerfattad back, men att det är skralt med sådana på marknaden.

3 kommentarer

  1. Paaba

    Det skulle vara intressant att veta hur många fler nyförvärv vi kan vänta oss? Vad tror du? Vad säger Sirviö? Rör det sig endast om ytterligare en forward och en back (bortsett från Alexander Eriksson) kommer väl i alla fall Leksand, AIK, Malmö och Västerås att ha starkare trupper.

  2. Geir T. Flognfeldt

    Som fan av både Löven og Lillehammer(som er en av de store rivalene til Smiths nåværende klubb Storhamar), så ser jeg gjerne at en så god målvakt går fra et lag jeg ikke liker til et jeg liker. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.