Helsingfors vill bli av med Pitkämäki

Det är väl egentligen ingen direkt nyhet att IFK Helsingfors vill bli av med Pitkämäkis lön, men jag ringde ändå upp Helsingfors sportchef Tom Nybondas för att höra hur de ser på frågan.
– Han är fri att söka en ny klubb, sa Nybondas.
Kommer ni kräva att den nya klubben köper honom ur kontraktet?
– Det är naturligtvis en förhandlingsfråga. Så fort han hittar en ny klubb får vi diskutera med den hur vi ska göra.
Men jag antar att ni vill bli av med hans lön så ni inte betalar i onödan?
– Naturligtvis är det så.
Är det fler klubbar än Björklöven som är intresserade?
– Det verkar som att det finns en efterfrågan både i Finland, några svenska klubbar och faktiskt en klubb i Norge. Men i dagens läge verkar det som att många klubbar är försiktiga.
– Vi får se vad som händer, vi är öppna för alternativ som det är nu. Som sagt, om de vill ta över hans lön så varsågod. Sen vore det ju ännu bättre om vi fick kompensation, men jag tror inte det är särskilt troligt.

10 kommentarer

  1. Nisse

    Helsingfors räknar alltså med att ingen klubb vill köpa loss honom. Dom vill alltså bara bli av med lönen. Vad sitter det i i så fall? Det är väl bara att ta killen? Om det inte är så att han har en lön som är för stor för Löven?

  2. Daniel O

    …att de kan reda ut det ekonomiska…

    Pitkämäki/Sehlstedt som målvaktspar vore ju inte alls fel!

  3. Niko Haltunen

    Ville bara passa på att säga att du gör ett jävligt bra jobb Forsgren. Grymt mycket info om Löven. Imponerande…keep up the good work!

  4. Rille

    Hoppas Löven kan lösa den ekonomiska biten o plocka in Pitkämäki. Arto har ju även sagt att han söker efter en riktigt vass förstakeeper. Vore grymt om vi kunde knyta till oss han!

  5. Gammsasja

    Frågan är vad vi kan vänta oss för nyförvärv utöver målis? Är det bara ytterligare en forward och en back och sen igenbommat?

  6. Måns

    Berätta för Pitkämäki att han har stor chans på att bli hjälte här i Umeå och IF Björklöven.

  7. Henrik

    Vad kan karln ha för lön? Än så länge borde det väl finnas en hel del plats i den utlovade dubblade spelarbudgeten, eller?

  8. Hunt

    Det är ju bara att glömma Pitkämäki. Varför skulle han vilja gå ner i lön och liga? Nu hoppas jag på Zacke istället. Han spelade ju med oss förra året så det känns mer realistiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.