Karlsson tittar efter annat

Spekulationerna kring Jonnie Karlssons framtid rullar vidare. Kontraktsförhandlingarna mellan Björklöven och och honom går inte framåt. Karlsson vill, som jag tidigare har berättat, ha en höjd lön, men Löven är inte villiga att betala så mycket som Jonnie vill ha.
– Jag tror det har stannat av. De var inte villiga att höja lönen, sa Jonnie i dag.

Jonnie har ju flera gånger påpekat att han inte klarar av att spela med samma lön han har haft fortsättningsvis, utan han vill ha mera lön. Men Löven är, enligt Karlsson, inte inne på samma spår.
– Min agent jobbar på andra alternativ, nu får vi se vad som händer. Jag får se om jag stannar här, hittar något annat eller om jag sticker utomlands.
– Jag har i alla fall fått bud från andra klubbar som är beredda att betala de här pengarna, så det är ingen monsterlön det handlar om.

Visst kan det vara lite förhandlingstaktik av Jonnie att uttala sig som han gör. Men jag tror faktiskt att han kan vara på väg bort från Löven. Om jag får spekulera tror jag Löven vill avvakta och se vad man får för andra alternativ, men Jonnie kan ju inte vänta hur länge som helst. Därför kan han nappa på något annat, antingen i allsvenskan eller i utlandet som också lockar.
____________________

Snackade om Pitkämäki med Arto i dag igen. Grejen där är att Arto vill att Helsingfors ska låta Löven köpa ut honom ur kontraktet för en liten summa pengar, så att sedan Löven ska få förhandla om kontraktet helt själv. För den lön Pitkämäki har nu kan Löven inte betala.
– Det finns inte på världskartan, sa Arto.
– Om de vill att någon ska ta över kontraktet måste det vara elitserieklubbar eller från KHL, jag tror inte ens det finns finska klubbar som kan betala den lönen.

Därmed konstaterar jag att Pitkämäki är en bra bit från Löven.
– Det jag vet är att Pitkämäki har sagt till Kari tidigare att han gärna vill spela i Sverige, sa Arto.
Jag utesluter dock inte att han mörkar här. Men som sagt, med de lönekrav han lär ha blir det svårt att locka honom till Björklöven, finsk ledning eller inte.
____________________

Kul notis: målvakten Antti Härmä, som har rätt bra statistik från Mestis, ringde till Arto och hörde sig för om att komma till Löven.
– Jag sa att vi kommer köra på det sättet att vi har kvar en målvakt och värva en utifrån. Men det kommer inte bli honom.
Detsamma gäller Härmäs klubbkamrat Tuomas Lohtander som hade imponerande 93,4% den senaste säsongen.
____________________

Tips, frågor eller funderingar? [email protected]

5 kommentarer

  1. Don Käse

    Fårstår inte varför Löven tivlar en sekund på Jonnies kapacitet. Han är för mig som ett franskt årgångsvin: Blir bara bättre och bättre för varje år! Ett kommande kaptensämne som sprider humor och glädje i omklädningsrummet och som dessutom är den enda i laget som Öbba tycker kan lira ”Ghummi”. Signa omedelbart. Go Jonnie Go!!!

  2. Iprenmannen

    Var det nåt Löven gjorde bra förra säsongen så var det defensiven. Då borde vi väl ha kvar ungefär samma backuppsättning? I så fall ser jag gärna att man höjer Jonnies lön och signar kontraktet omedelbart!

  3. kverulanten

    Se för h-vete till att behålla JK. En enda spelare som inte är rädd för lite näsblod. Resten av nyförvärven som skall lyfta Löven finns inte på denna planeten. Små, strykrädda och överbetalda. Vi ses i förnedringen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.