Bosse & Berra & Baker

Linus Boström får inte förnyat kontrakt. Efter ett samtal med Arto Sirviö har de båda kommit överens om att Boström ska söka sig någon annanstans för att få mer speltid och kunna utvecklas på det sättet. När jag snackade med Boström var han överraskande positiv, och visade prov på den härliga inställningen han har.
– Det känns ganska rätt. Vi har resonerat kring det och hade ett bra snack. Jag behöver mer istid för att få ut det jag vill. Jag återvänder gärna någon gång, men som det är nu behöver jag spela mer för att utvecklas mer.
– Det har varit kul den här säsongen med de matcher man har spelat. Men det är svårt att få ut det man vill med den istiden.

En annan det har snackats mycket om i veckan är ju Johan Bergmark. Tidigare sa Arto att man hade avslutat förhandlingarna med honom, men nu verkar det öppet igen.
– Jag har sagt att vi ska titta till det en sista gång måndag-tisdag, sa Arto i afton.
Vilket jag tolkar som att Bergmark med agent har uppfattat att Arto menar allvar och nu kan vara beredd att sänka sig till den nivå Arto har. Men som sagt, det är min personliga tolkning.
Bergmark själv hänvisar till sin agent som i sin tur inte svarar i telefonen.

Även i Mattias Wennerbergs fall lär det närma sig avslut.
– I dag lät det väldigt positivt från hans agent och de ska ta ställning till det bud de har fått. Räcker inte det får vi titta på andra lösningar.
_________________

Det mest intressanta kring Löven handlar ju ändå om vilka nyförvärv som ska komplettera lagbygget. På backsidan är Aki Heino ett av namnen det jobbas med, Arto har tidigare varit i kontakt med Heinos agent som sagt att Heino är intresserad av spel i Sverige. Nu ska Arto höra sig för lite djupare med agenten.

På forwardssidan finns det ju mängder av intressanta transatlanter på marknaden. Kevin Baker har jag nämnt förut, Modos Patrick Yetman står ännu utan kontrakt samtidigt som det finns mängder andra namn som öser in mål och poäng i ligor ute i Europa.

Yetman är en kille Arto gillar, framför allt för hans inställning till träning och hans disciplin. Men skulle någon sådan spelare bli aktuell handlar det om artistkontrakt. Och hur det blir med artistkontrakt i Sverige är inte helt klart ännu. Så här sa Arto angående den icke namngivna rightar-snipern det ryktas om:
– Det är lite tidigt att säga. Vi har haft några namn vi har funderat kring, men lönenivån är väldigt hög på de spelarna. Sen dyker det upp artistgrejen och det vet vi inte säkert hur det blir förrän sista veckan i juni. Jag vågar då i alla fall inte skriva några artistkontrakt innan jag vet hur det blir säkert.
– Visst kan jag tänka mig någon artistlösning om vi vet att vi har åtta backar och 14 forwards som håller en bra klass. Då finns det en möjlighet att ta in någon spelare en bit in på säsongen.

6 kommentarer

  1. Pelle

    Att kontraktera Forsa och Jimmy Andersson samt Thörn, då tycker jag att Linus Bostrom borde få en ärlig chans att visa vad han kan. Det fick han ej under senaste säsongen..
    Detta är lika förvånande som när poängmaskinen Stefan Lindberg inte fick ett ktr förra säsongen trots att han är ett fysiskt fenomen och satte poängrekord..?
    Vart finns logiken??

  2. Josef

    Att Stefan Lindberg inte fick kontrakt ifjol stavas Micke A, inget som R2 ska lastas för. Sen (för att fortsätta på det spåret) är ju den gode R2 lite bakbunden av ett par kontrakt som MA låste upp oss med ifjol, Majo t.ex som tar upp pengar och plats i truppen som han inte förtjänar. De pengarna hade med fördel lagts på spelare som åtminstone visar något som helst intresse för sporten.

  3. Johan

    Jag förstår i alla fall vad du menar Pelle. Jag har också förundrats lite över några av besluten de senaste dagarna. Kan det vara så att vi ska få se ett Löven som tar ett mellanår? Med mellanår menar jag inte en säsong som vi sett som mellanår tidigare där det gått åt skogen trots ”höga” ambitioner. Man ger unga prospekt chansen med skickliga färdiga produkter för att de unga ska kunna lyfta sig mot den potential man ser hos dem på lång sikt? Det verkar till och med som att man har en tanke med de unga som man låter gå till en annan klubb för att få mycket speltid och ta ett stort ansvar för att de mår bra av det. Jag vet inte om det är så man tänker inom Löven nu men jag försöker se det positiva så här långt. De har mitt förtroende hela säsongen om inget extraordinärt inträffar.

    Om det är som jag redogjort för ovan så skulle jag bli otroligt glad. Ett långsiktigt kvalitetshöjande arbete har då satts igång och med lite tålamod från oss alla kan det bli hur roligt som helst.

  4. n`Roger

    Det som ändå ser mest knepigt ut ät att sportchefen förhandlar via VK / VF.
    – I dag lät det väldigt positivt från hans agent och de ska ta ställning till det bud de har fått. Räcker inte det får vi titta på andra lösningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.