Det händer grejer

När det är stendött i silly season, händer det andra viktiga grejer för Löven på annat håll. Som ni kanske har läst i VK de senaste dagarna har man nu lyckats sälja det lånetyngda arenan till kommunen för en krona.

Löven, eller det nystartade bolaget Umeå Arena AB, köpte ju arenan för tre miljoner av kommunen 1999. Sedan dess har kommunen fått bistå med pengar en hel del gånger när det har gått tungt ekonomiskt. Bland annat gick kommunen med på att ge arenabolaget ett lån på nästan 40 miljoner från kommunens internbank när man skulle investera i att rusta upp anläggningen. Arenabolaget är det enda privata företag som har tillåtits låna från internbanken.

Intressant att läsa Leif Danielssons citat från dagens tidning:
– Det är bäst för alla att kommunen äger arenan. Björklöven ska koncentrera sig på det man är bra på, vilket är hockeyn. Kommunen är bättre på att sköta arenor.
– Björklöven ska inte äga arenor nu eller i framtiden, man ska vara hyresgäst.

För tio år sedan var tongångarna i Björklöven raka motsatsen. Att äga sin egen arena var framtiden och ett sätt att utvecklats. Troligtvis hade det också blivit så om Löven hade hållit sig kvar i elitserien.

Men det ska bli intressant att se vad det blir för ägandelösning i den nya, eventuella, evenemangsarenan.

5 kommentarer

  1. Sigge

    Kanske en intervju med Bedros vore på sin plats?
    Vi vill ju veta hur det går med att gräva fram pengarna som Arto behöver för att spetsa till laget.
    Om inte pengar trillar in så blir det att i bästa fall kämpa om en playoff plats. Som sagt ring Bedros för en intervju.

  2. Kalle

    Melodin i grannstäderna är ju att kommunen bygger ny arena och låter idrottslagen ta intäkterna. Det är klart att man inte ska äga arenan om man kan få alla intäkter ändå.

  3. Honken

    Skitsnack! Löven var långt från Elitserien då man investerade i ”Ladan”. Ett försök att leka med de stora pojkarna…

  4. Minus

    Varför kopierar du samtliga av dina scoop från diskussionsforumet TCiM? Det börjar bli ganska tradigt.. Ja menar 10 år sen var du 12 år och hade väl knappast så stort luskande i den affären.

  5. Björn Forsgren

    Vi har ett rätt gediget textarkiv på VK som jag har suttit och lusläst i ämnet för att få fram fakta om affären till tidningen. Därför anser jag mig ha god koll på vad som sas då och hur historien kring arenan varit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.