Klart: Heikkinen lämnar

Det kommer inte direkt som någon överraskning, men nu är det helt klart. Jussi Heikkinen lämnar Björklöven. I dag gjorde han klart med ett try out-kontrakt med den finska SM-liigaklubben Ässät.

Heikkinen förklarade ju tidigt att han ville lämna Björklöven för att flytta hem till familjen, som han har haft i Vasa. När Arto kom inledde han en del övertalningsförsök, men det var nog rätt lönlöst. Heikkinen ville hem till familjen och det är ju inget konstigt i det.

Verkligen synd för Löven som går miste om en riktigt bra back. Innan han blev skadad i början på december var han nog Lövens bästa back, duktig såväl offensiv som defensivt. Framför allt minns vi målet han gjorde hemma mot Växjö när han avancerade efter sin vänsterkant, skottfintade ner målvakten och la in den. Typ som Foppa gjorde mot Finland 1996:

Nåja, inte riktigt. Men nästan.

Nu kommer han i alla fall till ett bättre lag än Björklöven. Det var inte nådigt vad Ässät körde över Löven vid turneringen i Vasa förra hösten.

2 kommentarer

  1. Pergo

    Med Majo och Lindahl på kontrakt blev det nog omöjligt att signa…..tycker du hyllar honom lite väl mycket. Han blev ju inte alls den PP-back som syftet var när han värvades från Nyköping

  2. Andres

    håller med dig. han var ju inte alls den PPback vi sökte när han signades. Han komme ju faktiskt från nyköping som var bland de sämsta lagen i serien. Så han har alltid varit lite väl höjd till skyarna tycker jag.
    Men jag hade gärna bytt ut honom mot de två du skrev om.
    Hade nästan hellre velat ha en anka på crack

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.