Wälitalo klar för Storhamar

Det såg ut som att det skulle bli Kiruna, men det blev något betydligt mer spännande. Daniel Wälitalo har gjort klart med den norska toppklubben Storhamar.

– Det kan jag bekräfta. Det stämmer, sa Wälitalo när jag ringde honom i dag.

Jag har ju skrivit tidigare att division I-laget Kiruna tidigt hörde av sig och att det länge såg ut som att det skulle bli dem. Men i början på förra veckan ringde Storhamar, och sedan dess har det gått rätt fort.

Därmed sker ett klubbyte som inte någon, varken han själv eller någon annan hade kunnat tro för ett par veckor sedan.

– Det är klart, det var ju inte något jag hade tänkt mig så det blev en positiv överraskning på så sätt. Det har gått lite segt på slutet, sa Wälitalo.
– Det känns jättebra. Dels är det högstaligan i Norge och det är en bra klubb, sen kändes det inspirerande att prova på utlandet.

I Storhamar kommer han nu att få fightas om förstaspaden med Ruben Smith. Smith var ju en av de målvakter Arto Sirviö tittade på som eventuella nyförvärv till Björklöven inför denna säsong.

– Jasså? Nämen, jag tror det kan passa mig bra. Jag tror han har varit tredjemålvakt i landslaget. Det känns som en bra utmaning och jag tror det är bra att vi är jämnåriga.

_____________________

Snackade även en stund med Sirviö i kväll. Han gjorde sin första arbetsdag på kansliet efter semestern i dag, men hade inte mycket matnyttigt att komma med.

Löven kommer i alla fall att göra sitt första ispass på onsdag nästa vecka. Troligtvis blir dock det första officiella på måndagen efter, men det är inget som är klart.

_____________________

Tips, rykten eller annat? Ni når mig på [email protected].

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. TheSandwich

    Du har inte skrivit en rad om Ville Vikeväinen som fått try-out kontrakt. Kontra gärna med en smaskig intervju.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.