Despotovic kan bli aktuell

Spekulativt, javisst, men det är väl det Silly season är till för…

Daniel Despotovic fick sparsamt med speltid i Södertälje förra året och nu har klubben meddelat att man släpper honom. Jag frågade Arto om är en spelare som kan bli aktuell.

– Jag har tittat på den spelaren tidigare och jag stänger inga dörrar, sa Arto.

Arto har varit i kontakt med hans agent, men det var senast i maj, enligt honom. Det var när Mora hade skadeproblem på forwardssidan som Arto försökte locka dit honom.

– Jag ska inte säga ja eller nej nu, vi ska sätta oss ned och titta på en del grundgrejer. Det handlar ju mycket om att spelarna ska vilja komma till oss också, vi vill inte behöva övertala dem med pengar eller så.

Nåja. Han har ju inte särskilt mycket att skryta med i seniorsammanhang, och kommer han värvas lär det knappast vara det sista som värvas på forwardssidan.

_____________________________________

En som däremot verkligen är aktuell är Asplövenspelaren Ville Vikeväinen. Det är inte 100 klart, men allt talar för att han kommer try out-spela med Löven med början den 3:e augusti.

– Om allt faller på plats tror jag han kommer vara med då. det kan bli två veckor eller hela augusti, det får vi se.

– Det är en spelare vi har haft mycket snack om med olika tränare som har haft honom under karriären. Det är en spelare jag vill se, jag vill se hur han kan ta steget från division I till allsvenskan, det kan man se rätt fort. Om han är här hela augusti har vi ju sju matcher då.

Har du sett honom något i division I tidigare?

– Nej det har jag inte, och det är därför jag vill se honom.

Try out-kontrakt är ju något som är väldigt populärt i Finland. Det märks inte minst när Löven åker till Vasa på turnering och han blir fullkomligt mossade av heltaggade finnar. Jag frågade Arto om han ser det som ett problem att try out-spelare ofta har mer inställning, men det var inget han ville skriva under på.

– Nej, det tror jag inte alls är något problem med dagens hockeyspelare, att vara taggade när matcherna börjar efter sommarträningen. Jag är inte den personen som köper att någon ska åka om kring och göra mindre ifrån sig för att det är träningsmatcher. Hockeyvärlden är dessutom lite oviss nu för många så jag tror alla kör hårt från start, oavsett vad det står bak på tröjan.

Kan fler spelare bli aktuella för try out?

– Ja det finns möjlighet för det, det finns ett par som har visat intresse att komma hit. Vi vill se Ville, sen finns det förstås andra spelare vi också är intresserade av som vi har en bra bild av redan, då finns det ingen anledning att kalla till try out.

_____________________________

På tisdag görs första träningspasset med full trupp, eller i alla fall nästan. Tero Koponen kommer till Umeå på söndag, Eetu Qvist och Patrick Galbraith kommer på måndag. Däremot kommer inte Aki Heino förrän nästa söndag då han ska bli pappa de närmsta dagarna.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. vasabo

    Varför kommer Löven inte till Vasas turnering iår?
    Men de spelar ju endå dubbel träningsmatch så de gör inte så stor skillnad.

  2. Henrik

    Något nytt från Arto om supervärvningarna? Är Yetman aktuell? Får vi se någon Mestisfinne eller kanske någon NHL-ratad AHL-målskytt.

  3. till henrik

    kommer själv från Finland, så jag kan säga att de finns ingen Mestisfinne som inte har något kontrakt som skulle platsa i Löven. Isåfall någon FM-Liga spelare som;
    Ismo Kuoppala, Tony Virta, Jyrki Louhi, Jiri Bicek, Jyri Junnila, Toni Mäkiaho, Pasi Saarela,Kari Haakana, Markku Tähtinen eller Olli Korkeavuori.
    Vet inte riktigt vad Löven söker så skrev en massa namn som skulle kunna gå till Löven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.