Forssén höjdpunkten

Som vanligt sade det första ispasset väldigt lite, även om det till dagens pass var ett riktigt högt tempo för att vara just första passet. Något även spelarna höll med om.

– Förvånansvärt bra tycker jag det såg ut. Passningarna satt ju i alla fall hyfsat, log Niklas Zetterström. I morgon kommer nog det här att kännas.

– Det var bra tempo, om vi håller på så här hela säsongen kan det räcka långt, sa Aki Heino – också han med ett leende. Jag är lite överraskad faktiskt, men det är väl många nya som vill visa upp sig.

När jag nämnde att det hade varit jubel på kick-offen skrattade han.

– Jag hoppas det var något positivt… Jag har spelat mot Löven många gånger, så de kanske har sett mig göra något bra. Men jag är glad att jag har signat för Löven, det är en bra grej för mig.

Vad såg vi då av de nya? Tja… Viktor Lindgren ser spännande ut. Han tillsammans med Isaksson och Fredrik Öberg kan helt klart bli en intressant formation. Fart och teknik i yttrarna med spelgeniet Öberg i mitten.

Christoffer Forssén stod för träningens behållning när han tryckte dit Mattias Wennerberg rätt ordentligt i början på spelet. Wennerberg gillade inte att en junis gav sig på honom och svarade med ett par rapp. Kul att se känslor på träning.

______________

Matchens resultat under spelet? De gula vann med 1-0, målskytt Christopher Thörn sedan backparet med Aki Heino och Andreas Stenling gått bort sig i offensiven.

______________

Formationerna var ju som ni såg i mitt tidigare inlägg, där femman längst ner var inkallad som avlastningsfemma. Och som formationerna såg ut lär man nog inleda försäsongen.

– Vi kommer nog fortsätta med dessa några träningartill, sen får vi se. Vi kanske till och med spelar så nästa tisdag också (första träningsmatchen, Piteå borta), sa Kari Eloranta som tyckte om att få göra sitt första ispass med laget.

– Jag har väntat länge på den här dagen. De har tränat riktigt bra med Fredrik (Höök) under sommaren och verkligen tagit sitt ansvar. Det ger oss tränare en trygghet när vi går på is.

– Naturligtvis blir spelarna ändå lite trötta nu i början när de är ovana, men jag tycker ändå det var ett bra tempo och att det hände bra saker på isen.

______________

Thörn-Koponen-Floberg andas defensiv gnuggarkedja långa vägar.Zetterström-Qvist-Wennerberg kan bli intressant om Zetterström får till spelet bättre i år, vilket jag är rätt övertygad att han kommer göra.

______________

Men det kommer knappast bara vara de spelare vi såg i dag som är med i seriepremiären. Jag snackade lite med Kari om ämnet och han hymlar inte med att han gärna ser fyra spelare till, alternativt tre om Ville Vikeväinen får kontrakt.

– Vi får se hur bra Ville är. Men vi har även två unga spelare i Maxim och Nils Andersson som inte har spelat särskilt mycket i allsvenskan. Nu är det 52 matcher och då kan det behövas avlastning. Vi behöver säkert förstärka med minst en kille till, det bästa vore om vi hade nio backar. Både för att det kan bli skador och sånt, men också för att det blir mer konkurrens och det är en fördel för oss tränare.

– Likadant är det nog på forwardssidan, centersidan ser bra ut men det vore bra med två forwards till, även där har vi en del unga spelare. Samtidigt gäller det att ge de unga chansen att spela träningsmatcherna och visa vad de går för, inte bara låta dem träna och sedan få kliva åt sidan. Vi ska ge dem chansen att visa sig, vi har inte så bråttom där.

______________

Nu är säsongen igång och därmed lär bloggtempot höjas lite, även om jag är tämligen övertygad att vi inte kommer få in någon bomb förrän om ett par veckor. Men lika övertygad är jag att det kommer något mer. Och då menar jag inte Ville Vikeväinen.

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Anders

    Jag måste säga att Aki Heino gjorde ett stort intryck på mig offensivt =) Grymt snabb och snabba pass, han kommer att bli årets nykomling.

  2. Henrik

    Följer med spänning lagets inledande sammansättning på avstånd. Lindgren- Öbba – Isaksson ser visserligen intressant ut men vem ska göra målen? Gissar att Eloranta gärna får in en sniper istället för Lindgren som hamnar tillsammans med tillsammans med t ex Quist och Wennerberg.

  3. Danne

    Hoj!

    Jag tittade på Lövens hemsida och där fanns inte Wennerberg med i trupp uppställningen.
    Det måste ju fixas till.

    Mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.