Despotovic får tryout

Som bloggen avslöjade för en månad sedan var Daniel Despotovic en spelare som kunde bli aktuell för Löven.

– Jag har tittat på den spelaren tidigare och jag stänger inga dörrar, sa Arto Sirviö då.

Nu är han i högsta grad aktuell då han har fått tryout-kontrakt. Han var med och tränade med laget i dag och kan eventuellt vara aktuell för spel redan i morgon.

Själv har jag ingen större koll på Despotovic. Han beskrivs på Eliteprospect som en hårdjobbande spelare som är duktig på att forechecka, i så fall passar han ju som handen i handsken i Kari Elorantas fartfyllda Björklöven.

Löven har nu två tryout-spelare i truppen då ju Ville Vikeväinen finns sedan tidigare. Jag tycker inte Vikeväinen har visat tillräckligt för ett kontrakt ännu, det Löven skulle behöva på backsidan är en storväxt, fysisk, defensiv klippa, och i det avseendet tycker jag inte Vikeväinen håller.

Då är det bättre att ge de egna produkterna chansen och spara mer krut till nyförvärv.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Haha

    Kan ingen mer hockey kunnig ta över den här bloggen?
    Ville vikeväinen har enligt mig dom två senaste matcherna varit outstanding i defensiven. Då ska man tänka att han kommer från div 1 och går direkt in och spelar riktigt bra defensiv mot elitserie lag. Ville har tex inte varit inne på ett enda baklängesmål mot elitserie lagen. Men med ditt ”hockeyöga” så verkar du bara lägga märke till offensiva kvaliter.

  2. Simon

    Lol. När jag var och såg matchen mot SAIK så var då Ville ingen höjdare, Hade världens chans att trycka till en skellefteå spelare utav h…..vete. Men nä han drar på sig en tripping istället.

  3. Löven-bloggaren

    Men snälla Simon… han avsikt var ju att skicka Luleåspelaren upp på sittplats, men Luleåspelaren gled ju undan och hade Ville tryckt på då han enbart knät flygit upp i högtalaren, därav ”slashingen” i ett försök att rädda upp den situation han försatt sig i.

  4. Rikard

    Håller fullständigt med ”Haha”…Björn, du verkar bara se offensiva spelare. Som ”Haha” tidigare sa så han killen inte varit inne på enda baklänges mål! Och jag vet inte om du var och kolla senast hemma mot SAIK….tyckte han överlag var en utav dom bästa backarna på plan. Men de är ju din blogg och din rätt att tycka till. Min synpunkt är att Ville är 2-4e back i Björklöven!

  5. johan

    Mjah, vi ser alla hockey från olika ögon. Jag tycker Ville övertygat så pass att han förtjänat ett kontrakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.