Så säger Kari

Snackade en stund med Kari efter matchen. Orkar inte med några fyndigheter utan ni får snacket rakt av: Bland annat kan vi av detta konstatera att det finns risk att magsjuka drabbat laget…

 
– Den första är en bra period, det är en bra bortaperiod. Då var vi med och skapade en hel del chanser. Men andra och tredje, jag vet inte om det är för att vi är trötta just nu, men vi var inte med. Vi gjorde felbedömningar ute på isen och var inte med på närkampsspelet heller, det såg lite ut som att vi var trötta. Vi hade inte mycket att stå emot. Vi tog några onödiga utvisningar också, kanske på grund av att vår skridskoåkning inte var där utan vi gjorde det med klubban i stället.
 
– Men det är bara att lära, backarna fick mycket istid eftersom Alexander fick hoppa av efter första, då spelade vi med sex backar som fick spela mycket. Speciellt de unga backarna fick lärorik tid, hur man ska spela på bortamatch. De lär sig nog väldigt mycket från en sån här match.
 
 Men andra och tredje var inte alls bra, jag hoppas det är för att vi är trötta, vi hade tre matcher förra veckan och har kört lite hårt även den här veckan. Det är bara att bita ihop, det är ny match i morgon.
 
Det kvar mycket fel i försvarsspelet, egentligen kom väl alla Vaasas mål på försvarsfel, via frilägen eller markeringsmissar?
Jo, speciellt när vi spelar i box play. Det får inte vara så öppet att de kommer rakt in på vårat mål och gör mål. Ett power play-mål ska vara att man kanske spelar sig runt i zonen och gör något utifrån det, men inte som nu i kväll. Vi har nästan hela tiden pratat om att vi ska vara närmare i zonen, om det inte är du som är på puckföraren måste du veta var pucken är men samtidigt kan du inte göra något där utan du måste markera någon annan kille. Det gjorde vi inte vid deras fjärde och femte mål. Det är såna lite för stora misstag vi gjorde. Men det kan bero på att man kanske inte hade en av sina bästa dagar eller att benen inte var där.
 
Är du besviken över insatsen?
Nej, inte riktigt. Som jag sa, vi hade en tuff vecka förra och tränat rätt hårt nu. Vi hade några vilodagar men det tar lite tid innan man återhämtar sig från tre matcher, sen hade vi också lite problem med att Tero inte kunde spela, då fick vi göra justeringar och även i backarna när Alexander fick kliva av. Så nej, inte riktigt men nu är det så att vi måste lära oss av våra misstag. Det är det jag tycker är viktigast med matchen i dag, att vi ska lära oss nåt.
 
Vad var det med Tero?
Han mådde dåligt och hade nog feber, det kan vara likadant som för Alexander. Tero hade feber i alla fall och Alexander hade magproblem, han spydde, så jag vet inte om det är något som kommer gå runt i laget, jag hoppas då inte det.
 
Hur gick det för Daniel Despotovic?
De två sista perioderna var det ingen som spelade riktigt bra, inte han heller, jag ger inte någon godkänt där. Sen spelade hela laget bra i första. Men det är svårt för honom också, han har inte riktigt tränat med oss och så var vi tvungna att ändra när Tero klev av så han fick inte spela med de han har tränat med, så det är svårt det också. Men vi får se, det är ny match i morgon och kanske kan han förbättra sitt spel då.
 
Julkunen?
Det vill jag inte gå in på, han kom direkt hit och spelade match så det är svårt. Men han är en stark, stor kille och en bra skytt. Kanske får vi se mer av honom i morgon.

Vill du berömma någon?
Ja, Patrick i mål. Tredje var hans mål, men annars spelade han bra. Det blev inte många returer och han fick över 30 skott så jag tycker han gör en bra match. Men inte någon annan, det var bra 20 minuter från hela laget men de två sista perioderna händer inte så mycket.
 
Löven kommer tillbaka till Umeå Arena i morgon vid 13, därmed hinner man precis som i dag inte värma inför matchen.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.