Power play blir bättre

Det mest positiva från dagens match: Power play. I kväll fick man se ett lovande PP-spel då Löven stundtals snurrade runt riktigt bra i offensiv zon. Dock lite för få avslut.

– Killarna vågade prova. Vi hade pratat om det innan matchen och de gjorde verkligen det, sa Kari som i det stora hela var nöjd med matchen.

– Det är en mycket bättre hockeymatch vi gör i dag. jag tycker det var en bra match från båda lagen, vi åkte mycket skridskor och det var hårda närkamper. jag är väldigt nöjd, framför allt med sättet vi reagerade på efter gårdagens match. Vi visade fansen, vi ville visa de fyra som var med i Vasa att det inte händer igen, inte på våran hemmaplan.

Och vilka fyra han menade har ni ju sett tidigare på denna blogg.

Framför allt är det ju linan med Isaksson, Öberg och Lindgren som ser vassa ut. I dag var det även kul att se Martin Johansson. Han var väldigt skottvillig och lyckades oftast få puckarna på mål.

– Martin skötte sig riktigt bra, jag tror det var hans bästa match sa Kari.

Men hemmalagets klart bäste var ändå Eetu Qvist. Det känns som att han är lite överallt, han kan stå bakom offensiva målet ena stunden för att i nästa sno pucken i egen zon. Sen är han rolig att titta på i och med att han aldrig slår iväg pucken sarg-ut, utan istället hittar kreativa lösningar.

– Det är det som gäller. Jag är en sådan spelartyp som måste skapa någonting för mina lagkamrater, annars gör jag ingen nytta för laget, sa Qvist som leder den interna skytteligan med sina tre mål.

Daniel Despotovic och Olli Julkunen bättre i dag, och lär bli ännu bättre. Framför allt hände det mer kring Despotovic nu när han fått komma in i laget lite, och dessutom fick spela i en mer konstruktiv kedja. Ville Vikeväinen var också bra i dag.

Nils Andersson fortsätter imponera, men det är väl inget nytt numera. Han ser oförskämt trygg ut för sin ålder.

Galbraith blandar bra med mindre bra. Vid Vaasas andra mål tycker jag han ska kunna styra returen till sarghörnet i stället för rakt ut.

I det stora hela en helt okej träningsmatch, farmför allt med tanke på skadeläget, även om den var lite ojämn. Löven såg stundtals tröttkörda ut, men samtidigt är Vaasa inget dåligt lag. De spelade med ett högt tempo och härlig intensitet.

Är någon, mot förmodan, sugen på att se Vaasa träna så kan ni söka er till Umeå Arena i morgon. Jag tror det var runt 13 de hade ett ispass innan de skulle bege sig hemåt.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.