Rahimi äntligen tradad

Så kom den till slut – Daniel Rahimis efterlängtade trade. I dag offentliggjordes det att Rahimi och Patrick White tradas till San Jose i utbyte mot två väldigt NHL-etblerade spelare i Christian Ehrhoff och Brad Lukowich.

En övergång som ser konstig ut på pappret. Såväl Ehrhoff som Lukowich har ju spelat mängder med NHL-matcher de senaste säsongerna, medan San Jose får två helt oprövade spelare i utbyte. Troligtvis för att Manitoba Moose är ett av de AHL-lagen som satsar hårt på just AHL-laget i stället för att fostra spelare till Vancouver Canucks, medan San Jose fungerar lite tvärtom. Det är i alla fall en lekmans gissning.

Men hur som helst kul för Rahimi som får komma till en ny miljö och en organisation som kanske tror mer på honom. Och tja… Att bo i Kalifornien känns lite hetare än svinkalla Winnipeg.

_______________________

Återkommer med halvspännande Silly-nytt. Ett nytt namn är på tapeten.

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Conroy

    Sharks vill sänka lönerna för att få in Dany Heatley, vilket förklarar traden. Så skruvat kan det funka i NHL.

  2. Knurra

    Inte alls underligt på papperet. San Jose kör en klassisk lönedumpning och tar in två killar med tvåvägskontrakt på ingångsnivå och dumpar bort två killar som tillsammans tar upp i runda slängar 4,5 mille. På så sätt tjanar man in 3-3,5 mille i löneutrymme. Sedan betvivlar jag starkt att vare sig Rahimi eller White är några namn som är tänkta att förstärka Sharks.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.