Tamminen här – som motståndare

Hur nära det egentligen var att Juhani Tamminen hamnade i Björklöven vet bara han själv- och kanske hans fru. Jag kände mig i alla fall tvungen att ta några ord med den mytomspunne mannen efter gårdagens match.

Jag sökte mig i vanlig ordning till lagets omklädningsrum som han dock redan hade hunnit lämna. Jag blev skickad till Snack  – och jodå – där återfann jag honom tillsammans med assisterande tränaren Patrik Westerback med var sin öl i handen.

 Hur var det att komma hit med tanke på hur nära du var att hamna i Löven?
– Naturligtvis var det speciellt att komma hit, det var inspirerande och vi ville visa vad vi kan, det var tanken, sa Tamminen innan Westerback med ett leende fyllde i:
– Han ville visa vad han kan.
– Det är alltid kul att komma hit, det är en fin bana och hela omgivningen är bra. Det luktar hockey häromkring, fortsatte Tamminen.

Hur nära var du egentligen Björklöven?
– Det var mycket nära att jag gick till Björklöven. Jag respekterar högt att Sakayan kom två gånger och det var verkligen fem minuter bort att jag kom hit. Men jag är en family man och därför var jag tvungen att tacka nej.
– Det var en stor ära att en så traditionsstark klubb var ute efter mig. Till slut var jag tvungen att tacka nej, men vi får se.
Du utesluter inte att det kan bli Löven i framtiden?
– Varför inte? Jag har ett ettårskontrakt, efter det är det en annan fråga.

Hur tycker du Lövens lagbygge ser ut?
– Mycket bra. Jag sa det till Kari i Vasa också, det ser bättre ut än i fjol i alla fall. Man spelar en bättre, snabbare hockey och är välbalanserade. De borde gå långt i allsvenskan, annars är allsvenskan riktigt bra. Vi har mött Växjö också men jag tycker Löven är ett bättre lag. De är snabbare, rappare och har bättre kombinationer.

Tamminen hann ju även visa lite av han är så kontroversiell. Efter fem minuter tog han, i vanlig ordning, en time out där han skällde ut hela laget. Exakt samma sak har jag sett honom göra i Vasa, men då var arenan mindre och man kunde höra varenda ord om man hade kunnat finska.

Dessutom drog han på sig ett lagstraff efter att ha sagt något olämpligt i andraperioden. Samtidigt sågade han Bryan McGregor som han tyckte tog en onödig utvisning (tripping med tre minuter kvar) som gjorde att Löven kunde kvittera.

Det måste vara förvirrande att ha honom som tränare.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.