Fopporna levererar

Att nämna Johan Forsberg i samma mening som Kungen känns som en skymf mot den sistnämnde. Men de levererar båda två.

Jag var själv i Örnsköldsvik och såg Den Store göra mål efter bara fem minuter via ett kyligt avslut mellan benen på "Honken" Holmqvist. I övrigt en del fina framspelningar som borde gett utdelning. Imponerande av en spelare som knappt gjort en försäsongsmatch.

Johan "Jonas" Forsberg såg jag inte i dag, men jag blev imponerad av honom i måndagens premiär mot Färjestad. Pite-Foppas hårda slit kommer ställa till det för motståndare även i högstaserien. Där resulterade det i ett mål, i kvällens derby mot Luleå blev det tre ass. Imponerande med fyra poäng av en kille som bara spelat två matcher i elitserien.

_____________

Kring Björklöven har det hänt mycket i dag. Först offentliggjorde man det ekonomiska resultatet för det gångna året. -1,8 miljoner var knappast överraskande. Jag var orolig att det skulle vara ännu mer med det sportsliga fiaskot, sparkade tränare, panikvärvningar etc det senaste året bestått av. Det är svårt att budgetera så defensivt att det inte ska slå bakåt med de förutsättningarna.

Ett par timmar senare presenterades Björklövens styrelse:
Ordförande: Mattias Lundberg
Ledamöter (1 år): Anders Blom, Gunnar Nygren och Pernilla Johansson.
Ledamöter (2 år): Per-Arne Falk, Curt Åström och Christer Karlsson.
Suppleant: Per Lundkvist.

Jag kan egentligen inte dra någon rättvis analys av dessa herrar annat än att konstatera att det är mycket nytt. Man har flaggat för en utrensning och det löftet höll man. Cred till Bedros för det.

_____________

Två ex-löv debuterade i dag.

Daniel Sondell hade det tungt och tillhörde en av isens sämre herrar i Örnsköldsvik. -2 noterades umesonen, som spelade i förstafemman och fick en del förtroende i power play, för.

Även Daniel Rahimi verkar ha haft en tung afton, konstaterar jag utan att ha sett Rögles 1-2-förlust mot Färjestad. Också han spelade, som ende Röglespelare, -2 i plus/minusstatistiken.