Ett bottenlöst hål

Parallellerna till fjolårssäsongen går inte att missa. Ett lag som drabbar av kollektiv kollaps och inte kan slå en vettig passning på 40 minuter. Som ett bottenlöst hål där det inte finns någon som kan ta tag i det hela.

Synd att det inte finns statistik över vunna närkamper, det hade varit intressant att se. Jag skulle inte bli förvånad om Västerås hade runt 90 procent i afton. Löven ser otroligt svaga och fega ut i närkampsspelet. Christopher Thörn satte en okej tackling i första perioden sedan fick vi vänta tills det var två minuter kvar av matchen då Aki Heino fick in en skön open ice-tackling på Kalle Olsson. Då var det så dags.

Matchen påminde lite om Sundsvallsmatchen. Total dominans de första 10-15 minuterna. Sedan får man en utvisning och lyckas inte riktigt hitta tillbaka till tempot, passningsspelet och energin man startat matchen i.

Men i dag tappade man verkligen allt. Precis som under många matcher under fjolåret rös man stundtals över hur dåligt spelet var. Det fanns ingen rörelse, passningarna var en meter fel, det fysiska spelet har jag varit inne på, att få in pucken i anfallszon såg ut att va svårare än förklara hur dåligt det såg ut. Och det är svårt.

Och jag tycker ändå inte att Västerås spelar säkert bra. Jag håller med Kari som på presskonferensen sa att de var starka i mottzon, för det var dem, men det konstruktiva spelet de presterar är inget som imponerar. Och alla tre mål kom på mer eller mindre solklara försvarsmissar. Olli Korkeavuori bjöd 1-2-målet och på de övriga två agerade backparet Alexander Eriksson och Martin Johansson tamt i försvarsspelet.

Det känns orättvist mot Eetu Qvist att placera honom mellan Niklas Zetterström och Jonas Floberg. Det blandat med handskadan gör att han är ursäktad för dagen.

Thomas Sehlstedt, kanske Johan Svedberg och kanske också Jens Ledin kommer undan med godkänt i dag. Resten kan bättre. I alla fall i de flesta fall.

Vad har hänt med Norrbottenskedjan? De som såg så otroligt lovande ut på försäsongen, nu händer ingenting. Qvist fick chansen att spela där när Öberg gick ut skadad efter en tackling i mittzon av Sebastian Meijer vilket gjorde det ännu sämre. Öberg såg groggy ut efter tacklingen, Kari sa att han fick en smäll på näsan och hoppades att han skulle kunna spela på söndag, men jag är tveksam.

Där visas också vilken tunn trupp Löven besitter. Det känns som kris när två kontruktiva spelare saknas.

Det är 48 matcher kvar av serien och nybygget har bara haft fyra tävlingsmatcher på sig ännu. Jag är övertygad att man rycker upp sig hur svårt det än är att se efter en sådan här insats.

Publiksiffran – 2890 – är förstås bedrövlig. Men med det spel som visades upp i dag kan man knappast klandra de som valde Idol hemma i soffan eller en bira på O’learys i stället.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Gunnar

    År efter år beskrivs Löven som ett lag med små problem som ställer till det så att man inte lyckas men att det finns underliggande förmåga. Jag är övertycad om att denna kapacitet inte finns, Löven kan inte prestera bättre än så här. Hur många år till ska gå innan ni supportrar börjar fatta det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.