Mer dystra besked

Jag nådde Kari Eloranta i bussen mellan Malmö och Växjö och han hade ytterligare tråkiga besked att ge. I går spelade ju varken Aki Heino eller Viktor Lindgren. De kommer inte att spela i morgon heller, och dessutom fick Eetu Qvist ett skott i ljumsken i går som gör att han blir borta från minst morgondagens match mot Växjö.

Qvist har spenderat dagen på lasarettet i Växjö och kommer undersökas ytterligare när laget kommer till Umeå.
– Han är borta i alla fall i morgon, men det kan bli längre tid också, sa Eloranta.
Något jag tolkar som att det med all sannolikhet blir fler matcher än morgondagens han missar.
– Vi får se, han ska göra mer undersökningar när vi kommer hem. Det kan vara en vecka men det kan också vara en månad. Men det är bara spekulationer, vi får veta mer när vi kommer hem.

Därmed har Löven fyrra spelare på skadelistan:
+ Mattias Wennerberg
+ Aki Heino
+ Viktor Lindgren
+ Eetu Qvist

Inget konstigt med att ha fyra spelare skadade, men anmärkningsvärt är att alla spelare huserar i Lövens två förstafemmor. Truppen man har med sig nu är på 17 hela utespelare och två målvakter.
– Vi får se om vi kallar hit (Marcus) Rindestig, det är tunnt nu, sa Eloranta.
– Det hör ju till spelet med skador men surt att det ska vara på de bästa spelarna. Men tre av de tio bästa spelarna var borta i går och vi lyckades ändå göra en bra match. Jag hoppas att spelet vi hade i går kan ge killarna självförtroende, att de ser att det går ändå, men det är helt klart tunga namn som är borta.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Frågande

    Vad är det som händer? Varför är alla nyförvärv skadade? ÄR det lögner och förtal som sprids bara för att man inte trivs i den nya klubben eller vad är det som händer? Det finns inte en annan klubb i världen som har nästan alla nyförvärv skadade efter bara några matcher. Något är ruttet i laget

  2. Henrik

    Surt för chanserna att bygga det offensiva spel som lyser med sin frånvaro men ur ett poängperspektiv där kamp och ”grishockey” kommer att krävas på tisdag så kanske det är lika bra att ge Thörnkvist och övriga gnuggare mer speltid. Dags att kalla upp Despotovic redan nu? Är ju poängmässigt vassare än ”elitserie-Ragge” i ettan.

  3. 08

    Vad menar du ”Frågande”. Skott på på pungen och fingerskador av rapp får du till missnöje – dessutom är väl alla undersökta av läkare. Att simulera svullna fingrar och pungar är väl inte direkt det enklaste. Att fyra spelare är skadade är väl dessutom absolut inget ovanligt i hockey. Sluta svamla Ormstunga.

  4. Till 08

    Men varför är det bara nyförvärven som helt plötsligt blir skadade? Och det händer alltid under mörka träningar, aldrig under match. Alltså = Summa summarum. Man kan inte fejka en skada under match men under träningar kan man glida undan och gömma sig. Det är något ruttet i Björklöven, det är jag säker på. Ingen av nyförvärven vill spela, det är ett som är säkert. Man får ju aldrig veta att en spelare är skadad förrän någon timma innan match = simulanter. De vill inte spela punkt slut

  5. Marcus

    Men seriöst. Tror du, Frågande, verkligen att skadorna som bevisligen är undersökta av läkare är något som nyförvärven medvetet har utsatt sig för? Varför ska de göra det? Är de borta under längre tid får de som jag förstått det ersättning från försäkringskassan vilket är en betydligt mindre summa än vad de får av Löven. Vad tjänar de egentligen på att gå skadade tror du? Vill de hitta nya klubbar finns det massvis av alternativ att välja på för alla berörda spelare. Så ta och kamma dig och försök att bredda dina tankebanor. Om man råkar stuka foten behöver det inte nödvändigtvis vara för att man vill stanna hemma från sitt jobb…
    Skadorna som har uppstått har ingenting med att spelarna är dåligt tränade – övertränade eller i dålig fysisk form. Utan i mitt sätt att se det beror skadorna på att spelarna befinner sig i händelsernas centrum och att det är en enorm otur inblandad. Spelare som sticker ut kan också bli skadade. Just nu kämpar en viss Zetterberg med att komma tillbaka från skada – va fan, är det något ruttet i Detroit?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.