Ingen Bergmark

Nja, jag tror inte vi ska räkna med Johan Bergmark i gröngult i år. Anledningen är helt enkelt att inte Löven och Bergmark verkar komma överens.

Jag skrev ju tidigare att Berra varit i kontakt med Löven, då genom Fagervall, och nu har han även träffat Sirviö. Sirviö var villig att erbjuda Bergmark kontrakt för resten av denna säsong.

Men Bergmark vill ha ett 15-månadersavtal, även över nästa säsong alltså, för att skriva på. Och det är där skon klämmer.
– Där är vi inte överens just nu, sa Sirviö i afton.

Det kan verka konstigt utifrån att klubblöse Bergmark fortsätter harva på uterinken på Böleäng när han har chansen att spela allsvensk hockey. Han får själv förklara:
– Det är en månad kvar på den här säsongen och sen står jag där igen, utan klubb.
– Men det är inte bara det heller, jag har ett civilt jobb på sidan av och jag har ju ett ansvar där också. Det går inte att hålla på att sluta spela hockey och börja om och ta ledigt hur som helst. Och måste jag välja mellan civilt jobb och hockey tar jag jobbet tio gånger av tio, jag vill inte stå helt utan jobb i dessa tider.

Samtidigt kan detta vara en möjlighet att visa att man förtjänar kontrakt till nästa säsong?
– Visst är det så. Men jag har inte spelat på allsvensk nivå på ett bra tag nu, även om jag skulle komma in skulle jag inte glänsa, det jag kan göra är att komma in och kämpa. Det tar ju ett tag att komma in i det.

På en rak fråga om Sirviö utesluter att han kommer skriva ett 15-månadersavtal svarade sportchefen:
– Nej, jag utesluter inte någonting, det är ju en förhandlingssak i så fall. Men nu kommer vi inte göra det, det skulle vara i slutet på nästa vecka i så fall.

Lite tragikomiskt att det åter ska falla på målsnöret för Bergmark som ju var en hårsmån från kontrakt även inför säsongen. Samtidigt förstår jag Sirviö.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.