Sirviös ovissa framtid

Arto Sirviö vet liksom alla andra inte något om hans eventuella framtid i klubben. Enligt 1+1-avtalet han skrev på för snart ett år sedan ska det brytas innan den sista januari om han inte får vara kvar i klubben. Vilket han vill.
– Jo det tycker jag, det är en bra miljö att jobba i och det är inga konstigheter på den fronten.

Även om det med årets praktfiasko i beaktning inte är glasklart tycker jag man ska ge honom ett år till. Kontinutet är något som inte har funnits i denna klubb sedan Janne Karlssons framgångsrika (nåja) lagbygge och ska man byta sportchef ännu en gång nu hamnar man bara i samma sits som man varit i de senaste åren. Då kommer en ny sportchef som först ska riva och sedan sätta sin prägel på laget; norrländsk, finsk, eller vilken det nu blir, och så blir det en ny startsträcka.

Dessutom ska man ha i åtanke att Sirviö tillträdde sin tjänst först den 25:e april förra året. Kan klubben bara ge honom besked nu får han helt andra förutsättningar att bearbeta såväl tränarfrågan som lagbygget.

Själv skiter jag, om man bortser från den ekonomiska aspekten, i om spelarna kommer från Norrland, Finland eller så Kina, bara de kan spela hockey. Att mer hemvävt lockar mer publik är sanning med modifikation. Jag är övertygad att större skaran hockeyintresserade hellre ser bra hockey än spelare som är uppväxta på samma gata som en själv. Hur många har de senaste säsongerna gjort vågen för Andreas Stenling? Martin Johansson?

Dock kan det ju ofta vara så att spelare som spelar för sin moderklubb har mer hjärta för klubben och kan vara villiga att stanna ett par extra år för att få vara kvar i sin hemstad och kanske föra upp "sin" klubb mot något stort (läs: elitserien). Men har det varit så med de spelare Löven fått fram de senaste åren? Inte direkt.

Nej, bara lagbygget görs i symbios mellan sportchef och tränare (vilket det också varit lite si och så med) med en tydlig idé om vilken hockey man ska spela och vilka spelartyper som behövs, då spelar det ingen roll vad det är för namn på ryggen eller vilken nationalitet det är på passet. Titta bara på Almtuna och Växjö.
___________

Angående tränarfrågan: Enligt vlt:s hockeyblogg har Västerås redan meddelat sitt intresse för Jocke Fagervall. Själv är jag dock rätt säker på att Fagervall helst stannar i Umeå och Björklöven om han får det erbjudandet.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Sam

    Håller med dig väldigt mycket i det du skriver och förespråkar nog också att Arto blir kvar. Annars är det risk för samma karusell om och om igen. Och det viktiga i att sportchef och tränare är i symbios håller jag också med om. Därmed vill jag absolut inte att Randy blir sportis här. Är inte det minsta överense med hans syn på hockey!

  2. Henrik

    Bra skrivet!! Publikens hjärtan vinns genom bra spel, vilja och framgångar. Vem som levererar det är i princip oväsentligt. Ge Arto ett år till. Jag är långt ifrån säker på att Jocke är rätt man vid rodret.

  3. Reino Lintamo

    Ett bra inlägg! Men angående Jocke Fagervall tror jag du har fel. Fagervall är en bra coach. Det är inte det. Men Löven behöver någon ny igen. Det gick dåligt med Eloranta. Men Fagervall för inte löven framåt heller. Det tror jag Fagervall förstår själv också och jag tro att han vill gå vidare. Sen tror jag inte han får vara kvar heller. Jag tror de som fattar besluten kommer att leta ny tränare. De flesta supportrarna kommer definitivt att förorda det också.

  4. på andra sidan kvarken

    Här på andra sidan Umeå, i Vasa går det rykten att Kari Eloranta och Juhani Tamminen skulle byta plats,troligen tills nästa säsong.
    Hört något sånt där? Kanske du skall pressa ur några svar av någon som vet mer? 😉

  5. Kung Fagervall

    Nu är det dags för arbetsro… låt Sirviö jobba vidare. Jag har fullständigt förtroende för killens kunskaper. Notera att hans förra lag ligger tvåa i allsvenskan i dag. Jag har även fullt förtroende för Fagervall. Det var fel att sparka honom förra gången och han skall självklart vara kvar nu. Bygg laget runt en tränare som brinner för Umeå i stället för en som brinner för pengarna….

  6. Patrik

    Artos bästa nyförvärv är Wikström som ratades innan säsongen. Nyförvärven innan säsongen var floppar, Jesse var en flopp, Sen kan man skylla på skador och allt möjligt men bra är det inte. Galbraight är en kanonvärving, har inte koll på vem som stod bakom den men är det Arto så är det ett plus i minusprotkollet.
    Kontinuitet är bra men kompetens är bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.