Virre V spelar

Jag skrev ju i går att det var osäkert med Viktor Lindgren som fick en smäll på träningen i går. Men nu har laget värmt och fartfyllda Lindgren kommer att delta, han spelar i förstakedjan som planerat.

Kanske får han göra sitt första mål? Det börjar ju som bli dags nu.

Jag är lite kluven till Lindgrens kvalitéer. Framför allt, målnollan går inte att blunda för. Sju assist så här långt är inte heller något som imponerar. Dessutom kan han ofta se lite stabbig ut i sin klubbteknik och tappa pucken på konstiga ställen. Sedan verkar han vara skadebenägen.

Det var många faktorer på minuskontot.

Men. Det som gör mig kluven är att han står för väldigt mycket fina intentioner. Han är väldigt bra på att transportera pucken ner i offensiv zon för att vänta in sina kedjekamrater och på så sätt etablera anfall. Detta är något Löven har saknat. Farten han har under skridskorna är lika bra som den var under försäsongen och skapar möjligheter för kedjekamraterna. Att han nu är en del av en framgångsrik förstakedja är ingen tillfällighet.

Och jag vet inte, men något inom mig säger att det bara är en tidsfråga innan det lossnar rejält för den här killen.

Å andra sidan har jag, som ni många vet, inte sett mer än 5-6 matcher denna säsong och det kanske har sett exakt likadant ut hela säsongen utan att det lossnat.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Lars H

    Han har ju blivit skadad varje gång han kommit tillbaka efter skada. Det verkar som om Viktor behöver en 4-5 matcher för att bli ”vän” med pucken. Tyvärr verkar han inte vara typen som procucerar mål. Målskyttar är verkligen en bristvara hos Löven numera

  2. Lövenbloggaren

    Jag tycker som du, Björn. Känns lite som han har handleder av järn. Han känns helt okapabel att bryta in på mål när han trampar in i zon och hamnar ju oftast runt mål och upp mot bortre blå. Tror spontant inte han blir kvar i klubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.