Ingen fara med Galbraith 2

Jag checkade läget med Patrick Galbraith som ju fick kliva av gårdagens match sedan Ville Vikeväinen åkt in i honom. Laget är träningslediga i dag men den sympatiske dansken räknar med att vara med redan på träningen i morgon.
– Det är inga problem i dag, det är ingen fara med mig. Jag ska träna i morgon och se hur det går sen hoppas jag att jag kan spela på fredag.

Galbraith får väl ses som det enda av Sirviös nyförvärv som lyckats fullt ut. Jag fick ett lite osäkert intryck av honom på försäsongen och i början på allsvenskan, men sedan har han varit hur stabil som helst och konkurrerat ut Siken. Galbraiths kontrakt är skrivet på 1+1 år med elitserieklausul och jag passade på att höra hur han funderar kring framtiden.

– Jag har 1+1 här och funderar inte så mycket på det. Vi har 14 matcher kvar och det är det enda jag funderar på nu.

Du har en elitserieklausul i kontraktet?
– Jo. Men som sagt, det är ingenting jag funderar kring nu, det är ju det man har en agent till, haha.

Hur trivs du i Umeå annars?
– Jättebra. Det är en bra stad och jag gillar folket både i laget och runt omkring. Jag gillar att vara här och det är inte så jag letar något annat.

Galbraith bodde tills för två veckor sedan på Teg men har nu tagit över Jesse Schultz gamla lägenhet på rätt sida älven. Spontant tänker jag att man nog inte skulle orka byta lägenhet nu (han gjorde det för två veckor sedan) om man hade planerat att lämna staden om två månader…
– Om tjejen flyttar hit till nästa säsong är det bättre att bo närmare stan istället för Teg, kommenterade dansken flytten.

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.