Norrbottenskedjan är tillbaka

Fredrik Öberg har gjort två träningar för fullt och kliver in till morgondagens match mot Malmö. Extra intressant då han kliver in tillsammans med Viktor Lindgren och Magnus Isaksson och därmed återskapar den på försäsongen så framgångsrika Norbottenskedjan.
– Vi tar tillbaka den som var så lyckosam. Jag har velat göra det ett bra tag men det har inte gått förrän nu med alla skador som har varit, säger Jocke Fagervall.

Thomas Enström tar Lindgrens plats med Qvist och Mustonen. Det borde inte innebära några större skillnader där då Lindgren och Enström är två spelare som påminner väldigt mycket om varandra. Båda har riktigt bra fart under grillorna, checkar aggressivt och stressar på, men har det svårare när man börjar närma sig målet. Enström har ju nu i alla fall gjort ett till skillnad från Lindgren.

Thomas Sehlstedt var och kollade till handleden hos läkaren i går, det har inte läkt tillräckligt bra än så man satte på nytt gips som ska sitta i två veckor till. I övrigt saknas förstås fortfarande Jussi Heikkinen och Jens Ledin men annars är det fullt manskap som flyger till Malmö i morgon och sedan bussar till Stockholm där man möter AIK på söndag.
– Jag sa till dem nu att ni får fan inte bli skadade nå mer nu så vi får spela ihop oss nån djävla gång, sa Jocke halvt på skämt, halvt på allvar.

Noterbart att man för ovanlighetens skull inte har med någon extraforward.
– Det är ett lite symboliskt värde på den här resan också, inte sedan jag kom in har vi haft allt folk. Nu kan vi åka allihop, prestera tillsammans och resa ihop. Det är en jätteviktig resa på så sätt.

Så här ser laget ut i morgon:

Målvakt: Patrick Galbraith (Marcus Nyberg)
Förstafemman: Ville Vikeväinen, Nils Andersson – Tomi Mustonen, Eetu Qvist, Thomas Enström.
Andrafemman: Martin Johansson, Johan Svedberg – Christopher Thörn, Tero Koponen, Johan Wikström.
Tredjefemman: Maxim Matushkin, Per-Anton Lundström – Magnus Isaksson, Fredrik Öberg, Viktor Lindgren.
Fjärdefemman: Olli Korkeavuori, Aki Heino – Jonas Floberg, Marcus Lundberg, Jimmy Andersson.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. john

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ, då är det dags för tempot att gå ner igen. Tempot har varit mycket högre då Öberg varit borta………….fan…………..

  2. BGW

    Ja, då får Löven någon som går in och hänger med huvudet från första sekund… Trist, Löven är klart bättre utan Öberg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.