Klockren laginsats

Björklöven svarar för en riktig bragdinsats och besegrar Leksand med 3-1 i Ejendals hemland. Jag hade aldrig kunnat drömma att man skulle komma hem till Umeå med sex pinnar efter denna resa, men det har man alltså lyckats med.

Och Löven har nu alltså tre raka segrar. Helt sjukt…

Dagens match – en klockren laginsats där ingen faller ur ramen. Topparna fanns i Tero Koponen, Johan Wikström och alltid lika suveräne Patrick Galbraith, men framför allt är det laginsatsen som ligger bakom segern.

Redan från start såg man till att göra det svårt för Leksand genom att krympa ytorna hemåt och ställa om när det gavs läge. I första var det Leksand som förde spelet men Löven som hade de två farligaste chanserna utan att få in pucken. Utdelningen kom istället i andra genom poängkungen Svedberg och Tero Koponens fantastiska förarbete till Christopher Thörn som, inte att underskatta, sökt sig rakt på mål för att raka in pucken.

…dessförinnan hade Grand-Pierre hunnit kvittera efter att det – enda gången i dag – blivit kaos i Lövens zon.

I tredje spelade Löven fortsatt med ett effektivt försvarsspel och Leksand kom aldrig riktigt till. I stället satte dagens hjälte Koponen 3-1 i tom bur.

…"Messy" Jonsson fortsätter bjuda på härlig vilja och energi. Blev utvisad två gånger i dag men vägde upp detta genom att ordna två Leksandsutvisningar.

Helt plötsligt börjar det kännas hyfsat tryggt i tabellen. Åtta poäng är nu försprånget till Sundsvall. Men framför allt har Löven nu ett självförtroende man inte haft på hela säsongen – på så sätt kunde en veckas speluppehåll inte ha kunnat komma olägligare än det gjorde nu. Men hur som helst råg i ryggen.

…i det stora hela är det Löven som gör Leksand dåliga men man kan förstå att de har svårt att tända till. Klubben har redan släppt biljetterna till kvalseriespelet och det är klart tankarna redan har börjat smyga sig ditåt.

….hyfsat bortskämd publik som börjar bua ut laget bara för att de gör en (EN!) dålig match. De skulle bara veta vad Umeåpubliken fått utstå de senaste åren…

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.