Heikkinen kommer in

Det blir bara en förändring till morgondagens match. Jussi Heikkinen tar plats bredvid Ville V och Olli Korkeavuori (eller Korkialauri som han kallades i s24) förpassas till sjundeback. Heikkinen har ju matchats sparsamt de två senaste matcherna sedan han kom tillbaka från skadan.

I övrigt är det samma lag:
Målvakt: Patrick Galbraith.
Förstafemman: Maxim Matushkin, Per-Anton Lundström – Magnus Isaksson, Fredrik Öberg, Viktor Lindgren.
Andrafemman: Martin Johansson, Johan Svedberg – Tomi Mustonen, Johan Wikström, Thomas Enström.
Tredjefemman: Ville Vikeväinen, Jussi Heikkinen – Christopher Thörn, Tero Koponen, Marcus Jonsson.
Fjärdefemman: Jonas Floberg, Marcus Lundberg, Jimmy Andersson.
Extraback: Olli Korkeavuori.

__________________

Från nattens OS finns väl egentligen inte så mycket att säga som inte redan är sagt. Det var en typisk förstamatch där det syntes att femmorna inte hade spelat ihop sig.

Foppa och Zetterberg hade några fina kombinationer men det kändes som att Patric Hörnqvist mest bara var i vägen. Men det tar nog ett tag att vänja sig hur de genierna spelar.

Weinhandl lite samma sak, hängde inte riktigt med i tempot även om han fick med sig två utvisningar. Sedinarna hade några bra grejer men jag hade väntat mig ännu mer av dem, de borde ju inte behöva tid för att spela ihop sig.

Johan Franzén imponerade grymt mycket på mig, längesedan man såg en så spelsugen herre.  Precis som Wikegård konstaterade 1 000 gånger kommer han inte att spela i fjärdefemman hela turneringen. Kanske skulle hans rakt-på-mål-mentalitet passa med Foppa och Zäta?

Alfredsson visade skön vilja, Bäckström varför han ligger fyra i NHL:s poängliga och Loui gjorde mål. Den kedjan som kändes mest komplett redan i inledningsmatchen

Magnus Johansson riktigt dålig men jag tycker man ska ge honom tid och förtroende att komma in i det. Sverige behöver ha i alla fall en back som är rightare.

Mattias Öhlund har jag aldrig gillat men nu gjorde han ju faktiskt en bra grej.

Murray totalt värdelös med puck men betyder ändå mycket med sitt fysiska spel. Hade några sköna tacklingar.
____________________

Varför jag rapporterar OS-hockey här har jag ingen aning om, antar att jag behövde skriva av mig lite. Nu laddar vi för Almtuna hemma imorgon.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.