Senapseffekten?

Lövens stora problem tidigare var att man först var tvunget att göra ett mål innan spelarna vågade släppa loss. Ketchupeffekt kallas väl det. I dag bjöds vi (jag och de andra tappra som sökt oss till kyliga Umeå Arena) på omvänd effekt. Senapseffekt typ?

Nu inledde man bra, den här desperationen som Jocke har snackat så mycket om fanns där redan från start. De första tio minuterna var riktigt bra.

Sedan kom det dippar här och där, men det är inget konstigt i det. 2-0 ledningen i slutet på andra kändes rättvist. Men sen kom det.

Svedberg bröt ett inspel men pucken hamnade hos Jimmie Kraft som drog till direkt.

Målet följdes av panik hos Lövenspelarna. Almtuna vaskade fram två-tre bra chanser innan kvitteringsmålet kom, bara dryga minuten efter reduceringen.

Sen kom Löven aldrig tillbaka till den fart och det spel man hade inledningsvis. Och mot topplag som Almtuna funkar inte det.
– Vi gav dem lillfingret och de tog hela handen, som Jocke konstaterade på presskonferensen.

Sedan vaskade faktiskt Löven fram ett par bra chanser under sitt femminuters power play utan att få in pucken.
___

Ni som valde att prioritera Tre Kronor i rutan behöver inte ångra er. Själv missade jag typ hela matchen.
___

…men vi har tydligen tagit nåt silver? Det lär inte ha kommit från 4-2 mot Vitryssland.
___

Matchens höjdpunkt var Koponens 2-0-mål. Han rundade två mycket passiva Almtunabackar och satte ett riktigt klassavslut i första krysset.