Ny förlust och nya skador

Innan ni läser detta inlägg: betänk att jag har skrivit det två gånger. Första gången försvann det.
Jag blev arg.
Grät en skvätt.
Sen skrev jag igen.

Nåväl.

Den sjuka skadeepedemin fortsätter. Vid dagens match klev Ville Vikeväinen och den på slutet så viktige Martin Johansson av skadade. Vikeväinen sa i omklädningsrummet att det var en förslitningsskada på överkroppen.
– Det ska inte vara någon fara, sa han.

Kingen blev skadad i samband med Växjös andra kvittering. Jag såg inte situationen själv men enligt snacket på pressläktaren blev han crosscheckad av målskytten Erik Josefsson och fastnade med benet innan han ramlade.
– Förhoppningsvis är det ingen fara, sa Kingen. Jag vred knät lite bara, men det är inget som är av eller så i alla fall.

Jag tycker ändå att Löven, i alla fall i första perioden, gör en fullgod insats i dag. I första tryckte man tillbaka Växjö ordentligt genom intensiv forechecking och hårt slit. Växjö hade riktigt svårt att ens komma in i Lövens zon då. 1-0 efter första var helt klart rättvist.

I andra var det lite ombytta roller, Växjö förde spelet och kvitterade två gånger om.

Tredje var jämn innan Löven pressade på och var kusligt nära kvittering i slutsekunderna. Först genom Magnus Isaksson som med öppet mål inte fick tag på pucken (tid: 59:30) och sedan genom Tomi Mustonen som i alla fall kom till avslut men sköt på liggande Viktor Fasts benskydd (59:47).

– Jag skulle ha gjort 3–3 där, säger Mustonen självkritiskt.
– Jag borde ha haft mer kyla men jag sköt direkt och målvakten gjorde en bra räddning. Men jag borde gjort mål där, helt klart.

I stället blev det noll poäng. Samtidigt tog Sundsvall en högst överraskande trepoängare borta mot Mora och skillnaden till kvalplatsen krympte till fem poäng.
– Det är tufft. Vi hade behövt den här segern, absolut, säger Johan Wikström.
– Men man får inte fundera så mycket på det som har varit utan bara försöka ha samma energi som i dag. Då klarar vi det här, då är vi ett bättre lag än Sundsvall.

– Det känns djävligt surt, fortsätter Wikström om matchen. Det är för många matcher där vi tappar i sistaperioden och förlorar med uddamål.

Vad beror det på att ni tappar i tredje?
– Man måste tro på sig själv inför tredje, vi kanske inte tror tillräckligt mycket på oss själva.
– Sen… Jag vill egentligen inte säga det, men det är ju kort om folk. Som det är nu är det ju nästan mer folk på skadelistan än i omklädningsrummet och då är det klart det sliter på. Kanske är det lite därför vi inte orkar i slutet.

Jocke Fagervall tyckte att laget svarade för en helt okej insats men att man blev lite för passiva i tredje, bland annat genom att man sökte burskydd.
– Sen blir vi djävligt hårt straffade för den där puck out-utvisningen, säger han angående Olli Korkeavuoris rensning som sökte sig hela vägen över plan för att landa i nätmaskorna bakom Växjömålet.

Då fick Växjö chansen i fem mot tre och satte avgörande 3-2-målet
– Det var djävulst surt. Det är en match med lite mål men det är klart, i fem mot tre blir det ofta mål.

Och Sundsvall vann. Fem poäng nu.
– Det är som jag har sagt innan, det har mer eller mindre varit måstematcher sedan jag kom hit så det är inget nytt. Men vi gör en helt okej match i dag och det är i alla fall positivt.
_________

Oj, vilken ödesmatch det kan bli mot Sundsvall om en vecka.

Men Sundsvall har tuffa möten i AIK (h) och Malmö (b) medan Löven har Västerås (b) och Troja (h). Serien kan mycket väl redan vara avgjord om en vecka.

Men det hade varit spännande med ödesmatch i Gärdeshov…

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

  1. erik

    Tror nog det kan bli ödesmatch i gärdehov. sundsvall kan nog ta 3 poäng i nån av matcherna, svårt att se löven klara av det.

  2. NiW

    Nej för h-e,
    Ingen ”ödesmatch” mot Sundsvall..
    Laget är alldeles för dåligt för att klara en sådan uppgift och Joakim Fagervall är alldeles för dålig coach för att banka in allvaret i spelarnas tröga huvuden.
    Jag lägger mitt hopp till AIK och Malmö till att rädda Björklöven från degradering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.