Ångestladdat

Löven svarade för en blek insats och förlorade fullt rättvist med 1-3. Jag fattar inte hur spelarna kan visa så lite kämpaglöd och vilja med den situationen laget befinner sig i.

Ett lojt Västerås som inte har något att spela för var enligt alla rapporter flera klasser bättre än de för dagen gulsvarta Björklöven.

Tydligen räckte det inte att byta tröjor så vi kan därmed skriva bort teorierna att det ligger något paralyserande i Lövens klubbmärke som sänker alla spelare.

Så här sammanfattade Jocke Fagervall matchen:





– Spänt och stelt. Inför matchen kändes det ganska lugnt och stabilt men det var inte så det såg ut när vi klev in, det var väldigt stelt och släppte inte förrän i andra perioden då vi fick lite avslappnat spel. Sen var det krampaktigt igen i tredje.

– Vi har ett antal lägen, men som det är behöver vi ju x antal lägen för att sätta dit den. Till slut sätter dom ju dit den, har man läget utan att utnyttja det kommer det ju till slut mål för motståndarna, tyvärr.

– I det stora hela en ganska blek insats. Vi är spända, väldigt spända.

Vad tror du det kan bero på? Tabelläget?
– Ingen aning faktiskt. Nu kan ju dom (Västerås) spela oerhört avslappnat och bara laja på. De gör det ju bra, får de vara i anfallszon och strutta runt lite så.. Det spelar ju ingen roll för dom, sen har det ju en väldig betydelse för oss. Men jag vet inte om det är tabelläget, så här har det ju varit hela säsongen så det borde ju inte vara det. Men så var det, väldigt krampaktigt spel.
– Vi fick inte riktigt den matchinledningen vi ville ha, vi ville ju pressa, sätta tryck på dom och få upp en djävla åkning, men det fick vi inte alls. Inget utav det.

Nu talar mycket för att det blir ödesmatch mot Sundsvall på fredag?
– Det är en match först på onsdag, Troja hemma. Så vi lägger fokus på den först.

Vad säger du annars om tabelläget nu?
– Så här var det ju för några omgångar sedan också, sen vann vi tre matcher och fick lite grepp om det. Det är samma läge som det var innan dess. Vi ligger före Sundsvall i tabellen och har allt i egna händer.

Det var ju som att ni hade tagit er ur bottenstriden, känns det surt att vara tillbaka där nu?
– Klart det känns, vi hade skaffat oss ett bra läge. Men det går inte att hålla på och älta det som varit. Vi är där vi är och vi har själva satt oss i den här situationen.
_____

Ingen skräll att det var Lövenratade Niklas Zetterström som avgjorde för Sundsvall i dag.

Som det känns nu är det helt öppet mellan Sundsvall och Löven. Ett par starka insatser har gjort gott för Sundsvalls självförtroende medan Löven.. Ja, snacka om ångestladdat lag. Skadelistan är som vanligt lång och självförtroendet är så lågt det kan vara.

Det blir en spännande fredagkväll.

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. John

    Man spelar för det man tror på, litar man inte på tränaren så blir det så här. Som Calle J. sa på tv då de mötte Växjö, ”det ser inte ut som om de har någon aning om hur de ska spela, finns ingen idé”……

  2. janne

    Tror att Löven fixar nytt kontrakt trots allt. Men det är som John skriver att laget verkar förvirrat, utan plan A, B, C eller D. Och det är Fagervalls jäkla ansvar att fixa detta. Vad Löven behöver är starka skridskoåkare och några pucksäkra backar som är snabb i skallen. Allt går ju för fan i slowmotion och det är inte Lövens typ av hockey.

  3. Mike

    Björklövens säsong är ett tydligt exempel på att det kanske i större utsträckning måste införas, likt NHL, prestationsbaserad lön. Som nu så får de ut sin lön varje månad utan speciell uppoffring. Om man inför prestationsbaserade löner, så måste man ju visa upp något och prestera vinster och poäng för att göra skäl för sin lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.