Ödesvecka del 1

Situationen Löven befinner sig i nu påminner lite om för ett år sedan. Den gången hade en ångeestfylld fiaskosäsong chansen att räddas i de sista omgångarna när Löven fortfarande hade chansen till playoff. Liksom i år var både Troja och Sundsvall motståndare som väntade och man skulle kunna bräcka.

I år har säsongen varit än mer ångestfylld och ett än större fiasko och skillnaden just nu är att den inte går att rädda. Det bästa Löven kan åstadkomma just nu är att slippa att kvala för att hålla sig kvar och bara det är ju ett fiasko i sig – man är inte ens i närheten av playoff-platserna.

Men de två – kanske tre – närmsta matcherna gäller otroligt mycket och därför höjer det hockeytemperaturen lite. I alla fall för mig.

Senast var det 799 åskådare på plats. Trots att morgondagens match gäller överlevnad har jag väldigt svårt att se hur man ska kunna locka mer än 2000 till arenan. I dag känns det helt sjukt att det här bara var tre år sedan.

Då var det kul att gå på hockey i Umeå. Även om klassen på spelet inte alltid var det bästa kunde man i alla fall trösta sig med att Green Devils höll elitserieklass. Nu orkar inte ens klubbens allra trognaste supportrar gå och se matcherna och det är tragiskt att det har blivit så.
___

Till morgondagens match är en viktig kugge tillbaka medan en än viktigare är osäker. Kingen är tillbaka i spel men Johan Wikström har insjuknat och det är i dag osäkert om han ska spela eller inte. Det är tänkt att Wikström ska spela mellan Isak och Lindgren men om inte han kan vara med tar Jocke Törnqvist hans plats.

Joakim Fagervall har vaskat om lite i femmorna, antagligen för att försöka väcka laget ur den koma man befunnit sig i de senaste matcherna. Pontus Johansson kommer in i spel i morgon. Jonas Floberg är inte med, oklart varför.

Målvakt
Patrick Galbraith (Thomas Sehlstedt)

Backpar
Johan Svedberg – Martin Johansson
Maxim Matushkin – Per-Anton Lundström
Ville Vikeväinen – Jussi Heikkinen
Olli Korkeavuori – Alexander Eriksson.

Kedjeformationer:
Tomi Mustonen – Tero Koponen – Pontus Johansson
Magnus Isaksson – Johan Wikström – Viktor Lindgren
Christopher Thörn – Fredrik Öberg – Thomas Enström
Marcus Jonsson – Marcus Lundberg – Jimmy Andersson

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. erik

    Öberg borde ta 2 steg till ner från första line till läktaren. med den lönen så borde man göra bättre ifrån sig, har väl typ det shultz hade men det är inte mycket prat om öbergs lön och lojhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.