Ödesmatch 1 avklarad

 


Messy och…
FOTO: Hanna Eriksson

…Thörn bjöd på energi.
FOTO: Hanna Eriksson

Skönt med lite hockeytemperatur i stan. Dagens publiksiffra var på bleka 1542 men det lät betydligt mer. Det blir som en annan grej att se hockey då.
– Det var längesen det lät så mycket som i dag, grabbarna tyckte det var skitkul att spela, sa Jocke på presskonferensen.

Spelet då? Tja, man hamnar fortfarande i svackor under matcherna där inte en pass går rätt och allt ser helt hopplöst ut. Men i dag tyckte jag mig faktiskt se på spelarna att det stod mycket på spel, man visade upp "en härlig energi", enligt Fagervall-uttryck.

Framför allt var det Christopher Thörn och Marcus Jonsson som gick i bräschen för detta. Kul att se Thörn på spelhumör igen, det var längesedan. "Messy" åker lika mycket skridskor som alltid.

Både Fagervall och Trojas dito Martin Karlsson tyckte segern var välförtjänt för Löven. Sett över hela matchen håller jag med, men skottstatistiken på 38-16 speglar verkligen inte matchbilden.

 – Vi vinner välförtjänt och jag är glad för grabbarna, sa Jocke. De går in och krigar för fullt och det var en oerhörd taggning inför matchen. Konstigt vore det väl annars, men det är en oerhörd press på laget nu i den situationen vi är i, man ska inte glömma det.

Tero Koponen klok som alltid, Kingen och Svebba lika stabila som alltid, Galbraith felfri som alltid.

Per-Anton Lundström har stora problem i spelet med puck men visar en härlig vilja och kämpaglöd. Täcker skott med ansiktet om det så krävs.
___

Viktor Lindgren gjorde mål! Han såg hyfsat nöjd ut efter att äntligen fått spräcka den där målnollan. Och jo, han tog vara på matchpucken.
– Självklart var det otroligt skönt att äntligen få göra mål. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte har funderat på det, det är klart det sätter sig på skallen, sa Lindgren i ett omklädningsrum fyllt av lättnad.
– Samtidigt hade jag nog varit mer orolig om jag aldrig hade kommit till några lägen, nu har jag ju haft sjuka lägen, men det har studsat fel hela säsongen. Men det var riktigt, riktigt skönt att sätta den i dag och framför allt i det läget vi är i.

Ologiskt nog kom målet i en av Lindgrens sämre matcher. I första perioden tror jag inte han lyckades ta emot pucken en enda gång.
___

Samtidigt förlorade Sundsvall mot Malmö. Därmed skiljer fem poäng med två omgångar kvar, men det är inte så säkert som det låter.

Vinner Sundsvall på fredag spelar Löven måste-måste-match mot Mora på söndag samtidigt som Sundsvall möter avhängda Oskarshamn. Den situationen vill inte Löven hamna i.

Så Sundsvallsmatchen är fortfarande lika viktig, även om dagens seger gör att det känns skönare att åka dit.
 – Det blir ju en lite mer positiv känsla i truppen medan Sundsvall har all press i världen på sig nu, som Martin Johansson uttryckte det.

– Det känns ju skönt att ha vunnit den här matchen, sa Jocke. Vi bestämde oss att det är fullt fokus på de här avslutande tre matcherna, vi ska gå in och jobba som satan och scouta och göra allt för att förbereda oss. Nu är all fokus på matchen på fredag.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.