Händer detta?

Det går knappt att tro att det är sant.
Jag är banne mig mållös.
Löven måste ta poäng mot Mora – topplaget Mora – annars kommer man få ställas mot lag som Tingsryd, Asplöven och allt vad de nu heter i ett kval för att hålla sig kvar.

Det känns som att ingen har insett det. Spelarna har inte insett det, ledningen har inte insett det och jag ska erkänna att jag inte hade insett det förrän dagens magplask mot Sundsvall.

Det har liksom kännts omöjligt hur illa det än sett ut. Jag har skrivit på bloggen också att det är "en omöjlighet" att Sundsvall knappar in de åtta poängen som skillde lagen emellan.

Det var det inte.

Nu står man där. Med ett vasst jävla samurajsvärd mot halsen när ett rätt avslappnat Mora kommer på besök. Det finns inte.

Hur ska detta Björklöven – som inte pallat för trycket när typ Oskarshamn gjort ett reduceringsmål – kunna palla för detta tryck? Som det känns nu tror jag inte man gör det. Man kommer att hamna i det där kvalet och då – ja, då – kan vi börja snacka ödesmatcher.
___

Ni har säkert följt matchen via liverapporter, webbradio och allt möjligt så ni har säkert en aning om hur det såg ut.

Första var jämn, två skakiga lag hade svårt att skapa några chanser. Thörn tryckte in 1-0 via muskler, slit och en skopa tur.

I andra fick Löven tre raka utvisningar och det var dem som sänkte laget. Sundsvall kvitterade och borde gjort både 2-1, 3-1 och kanske 4-1, men Löven kan tacka Galbraith och herren däruppe att det inte blev så.

Tredje var lika stängd och intetsägande som den första fram tills Sundsvalls 2-1-mål kom från ingenstans. Och tja, ni som sett Löven i år vet vilken uppförsbacke en sådan grej är.
___

Matchens solklara tre kurrar – Patrick Galbraith – är alltid en trevlig, ödmjuk kille som ställer upp och kanske bjuder på något skämt. I afton var han inte lika glad.
– Är det okej om jag säger nej? Jag har inget att säga, suckade han när jag frågade om han hade tid att snacka en stund.

Jag respekterade det. Han förtjänar bättre medspelare.

…de övriga kurrarna? Tom plats, tom plats. I dag förtjänade ingen annan en Galbraith beröm.
___

Inte heller fick man skriva några "släkten är värst"-rubriker. Det var visserligen Jens Westin som satte kvitteringen men annars… Zetterström blev matchens lirare vilket jag inte kunde förstå, Jon Palmebjörk hade ett par riktigt vassa lägen – men Galbraith snuvade honom.
___

Ny match på söndag.

I potten: Björklövens allsvenska existens.

På planen: Ett totalt underpresterande miljonbygge mot ett topplag som taggar för playoff.

Säga vad man vill, men spännande ska det bli.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Gunnar

    Varför har ingen förstått att löven inte bara har det dyraste laget nånsin utan även det sämsta. Artos jobb måste gå till historien som det sämsta nånsin. Han har inte haft ett rätt sen han anställdes.

  2. Anders Lindgren

    ja riktigt så illa är det inte, utan löven behöver inte ta poäng mot mora. Det enda MÅSTET är för sundsvall och att dom MÅSTE vinna. Om dom inte tar 3 poäng kvittar det vad löven spelar imorrn

  3. Putte

    Ja vad ska man säga ?
    Vet knappt längre vad som är ut eller in men en sak kan vi nog alla vara överens om , och det är att en sådan underprestation som denna säsong har varit finns tamefan inte ens på kartan! Men det jag blir mest förbannad över är ju hur styrelsen verkar agera (eller inte agera?) Den dagen man gick ut och sa att man inte skulle förlänga med R2 så tog man ju för givet att dom hade klart med ny sportchef , men ack nej , det är ju löven! Den nya kommer förmodligen komma in lika sent som våra käre Arto så nästa säsong kommer bli exakt lika värdelös som denna.

  4. Danne

    Jadu Björn, finns risk för att du måste uppdatera ditt värsta idrottsminne på Söndag =/

    Vi får hoppas att det inte blir så…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.