Lundberg talar

Idag kom så Mattias Lundbergs version ut. En version som visade att det visst har funnits kontakter hela vägen.
– Jag blev väldigt förvånad när jag såg det, sa Lundberg om dagens artiklar. Och jag blev verkligen tvungen att fundera över om jag hade missuppfattat något, så jag gick tillbaka och kollade min e-post och konstaterade att vi har haft ganska många kontakter under de två senaste veckorna. Så därför blev jag förvånad.
– Det jag egentligen bara vill konstatera är att vi har en helt olika bild över kontakten.

Kan du hålla med Slettvoll att arbetet har tagit för lång tid innan det blev färdigt?
– Det kan jag absolut inte göra. Man kan inte förhasta fram beslut och för att man ska kunna komma fram till något avslut – oavsett vem man pratar med – så måste man föra dialogen framåt och det måste få ta den tid det tar.
___

Jag ringde sedan Slettvoll som medgav att det visst funnits kontakter via mail – men han menade på att det var riktiga face-to-face-kontakter han snackade om. Vilket inte riktigt framkom i gårdagens tidningar.

Angående mötet han avbokade i fredags kunde man inte komma på detta då Christian Lechtaler hade kvalmatch med Nacka, som han nu är tränare för.

Men Slettvoll menade att han hade försökt få till flera andra möten som Löven inte hade kunnat närvara på.
– Då kan inte jag se det som seriöst. Kan man inte hitta någon tid för att sätta sig ned, då tolkar jag det som att vi inte längre är det hetaste alternativet.

Dessutom påpekade Slettvoll att man redan i helgen från annat håll fått höra att Jens Hellberg var ett namn som var aktuellt.
___

Bilden står nu klar.

Slettvoll sa redan från början att han inte var intresserad om det inte var så att han, Jäger och Lechtaler var förstaalternativet. "Jag är inte intresserad av någon budgivning", som han själv säger.

När man då fick höra om Hellgren samtidigt som man inte träffat Löven på ett tag – då blev man rädda att man inte längre var förstaalternativet och valde därför att själva dra sig ur.

Att Slettvoll ska svälja stoltheten och återta diskussioner är en omöjlighet. Det säger han själv och att stoltheten är viktig för Slettvoll tycker jag han visar rätt tydligt i sitt agerande. Jag kan tycka att det är lite löjligt. Vill han verkligen ha jobbet så är det väl bara att acceptera att det finns andra alternativ också.

Det fråntar dock inte att Löven fortfarande borde ha kunnat agera snabbare i frågan. Första gången de tog kontakt med Slettvoll var den femte januari. Drygt två månader senare, efter att serien var färdigspelad, hade man inte ens kommit till ekonomidiskussioner.
___

Jag har för övrigt varit kontakt i Hellgren som säger "inga kommentarer" angående Lövens intresseanmälan. Men han medger att det finns intresse från klubbar som ligger högre än Piteå i seriesystemet.

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. 08

    I efterhand kan man bara konstatera att:

    * Löven agerat långsamt
    * Försökt gardera sig
    * Sletvoll var FÖRSTA valet. Inte ENDA valet. Det borde han acceptera.
    * Slettvoll är ganska barnslig och en primadonna.
    * Löven står som förlorare.

  2. 08

    …dessutom måste jag ställa mig lite frågande till att en sportchef tycker att mejl inte riktigt räknas som kontakt. Det ligger liksom i yrkesrollen att sköta kontakter via fax, telefon, mejl t o m facebook, MSN, Skype. Ja vad tusan som krävs för att sköta kontakten. Tänk att de som idag är 15 och snart är A-lagsspelare inte kommunicerar som gubbar dessutom kanske de bor i Kanada.

  3. janne

    Herregud släpp gam gubben nu. Leta upp andra lediga namn som t ex challe för att kolla om han är intresserad, om inte så blir det kul att höra var löven står bland dom mer etablerade tränarna. Ber dig Björn inget mer om gubben slettvoll, låt inte han få mer luft i media nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.